Kinderboekenserie over de geschiedenis van Eindhoven

Een kinderboekenserie over Eindhoven! Toen & Hier brengt de geschiedenis van onze eigen omgeving tot leven. Ieder boek is gekoppeld aan een bekend gebouw in de stad Eindhoven. Het verhaal speelt zich daar af op een belangrijk moment in de geschiedenis.

De verhalen volgen kinderen die samen een avontuur beleven. Ieder verhaal heeft spanning en humor. De serie is gemaakt door Eindhovense schrijvers en illustratoren voor kinderen (en volwassenen) van 8 tot en met 108 jaar. Het is een speelse kennismaking met de mooie plekken en de historie van onze stad! En ook een leuk Sinterklaas of Kerst cadeau!

Boek over Klokgebouw in Eindhoven

Speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog.
Titel: Twee over half één
Schrijver Suzanne Wouda, met illustraties van Rik Stabel.
Verhaal: Nard wil tijdens de oorlog geld verdienen om zijn moeder te kunnen bezoeken. Hij doet zich ouder voor en gaat werken in het Klokgebouw. Ondertussen bereidt gevechtspiloot John een bombardement voor. 

Boek over TU/e

Speelt zich af begin jaren 60.
Titel: Kracht²
Schrijver Bianca Mastenbroek, met illustraties van Kerstin Zabransky
Verhaal: De slimme Neeltje wil graag studeren, maar moet van haar vader naar de Huishoudschool. Ze bedenkt een plan en krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek…

Boek over Parktheater

Speelt zich af begin jaren 70.
Titel: Sabotage in de schouwburg
Schrijver Linda Amendt, met illustraties van Bert Bogaerts
Verhaal: De buurtkinderen Leo, Vonne en Dirk spelen elke dag op de trappen van de schouwburg. Dan raken ze verstrikt in de mysterieuze gebeurtenissen rond de nieuwe musical. 

Waar te koop?

De kinderboeken zijn te koop bij: De Boekenberg, Boekhandel Van Piere, Parktheater, Brandstore/VVV, Bruna Kruisstraat, Bruna Leenderweg, BLZ. Korianderstraat, Bruna Aalst, Bruna Veldhoven, het Erfgoedhuis, Urban Shopper,Philips Museum en het Van Abbemuseum.

Winactie Go-Kids

Bij Go-Kids mogen we van deze 3 boeken, 2 exemplaren verloten op Facebook! Doe je mee met de winactie?

Log In