Sinterklaas vieren tijdens Corona. Zo maak je er thuis een leuk feestje van met de kinderen

Dit jaar zal de intocht van Sinterklaas anders zijn dan andere jaren, maar hoe dan ook, we maken er een mooie feestje van voor alle kinderen.

Sinterklaas vieren tijdens Corona. Zo maak je er thuis een leuk feestje van met de kinderen

Dit jaar zullen we het Sinterklaas feest voornamelijk thuis vieren aangezien de regionale intochten niet doorgaan. Maar een feestje thuis is natuurlijk ook hartstikke leuk. Je moet zelf gewoon de Sinterklaas slingers ophangen! 

Sinterklaas slingers

Intocht Sinterklaas op tv kijken met kinderen

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar op een geheime locatie in Nederland plaats op 14 november. Helaas geen hordes mensen langs de kant van de weg of langs het water om de Sint toe te zwaaien en toe te zingen als hij in Nederland aankomt. De Sinterklaas intocht 2020 zal uitgezonden worden op NPO 3.

Je kan de intocht gewoon thuis op de buis kijken, knus en warm voor de tv. Eerlijk gezegd doen wij dat elk jaar al. Ik zag het eigenlijk nooit echt zo zitten; met 3 kinderen de drukte en kou in. Ik maakte het thuis gezellig. Dus bij deze een aantal tips:

Voorpret tips voor de intocht van Sinterklaas

Tip 1: Knutselen met kinderen

De voorpret kan beginnen! Laat de kinderen alvast wat knutselen voordat de intocht op tv van start gaat. Bijvoorbeeld een mooie sinterklaas tekening maken voor in hun schoen of wensenlijstje maken door te knippen uit speelgoedfolders en op te plakken op een vel papier. Of knutsel dit leuke Go-Kids schoentje!

Download de gratis bouwtekening

Wil je meer knutsel tips? Kijk dan hier voor meer Sinterklaas knutsel tips.

Tip 2: Bak samen pepernoten/kruidnootjes

De lekkerste pepernoten maak je zelf met de kinderen! Bekijk hier een paar Sinterklaas recepten om samen met kinderen te maken.

Tip 3: Koop leuke Sinterklaas versiering voor thuis

Wil jij het gezellig maken thuis? Versier je woonkamer met Sinterklaas slingers (of maak ze zelf). Maak van je salon tafel een gezellige Sinterklaas tafel met Sinterklaas bekers, bordjes, tafelkleedje, servetjes. Shop al dit soort items bij bijvoorbeeld de Action, of online bij Hema of Xenos of kijk voor sinterklaasversiering bij Bol.com.

Tip 4. Haal snoepgoed in huis!

Natuurlijk mag al dat Sinterklaas lekkers niet ontbreken aan een gezellig middag voor de buis. Dus haal de pepernoten, schuimpjes, banket in de supermarkt en maak warme chocomelk of ranja. Dit wordt een super gezellig intocht feestje!

Tip 5: Download de Go-Kids Sinterklaas aftelkalender of schoenzet kalender

Voor kinderen kan je de spanning een beetje wegnemen door een overzicht te maken. Je kind weet dan waar het aan toe is als het gaat om wanneer ze een schoentje mogen zetten en hoeveel nachtjes het slapen is tot dat Sinterklaas in Nederland aankomt en wanneer het pakjesavond is. Daarom heeft Go-Kids nieuwe Sinterklaaskalenders gemaakt. Deze kan je eenvoudig zelf downloaden en uitprinten. 

Download hier de gratis Sinterklaas aftelkalender

Download hier de gratis schoenzetkalender

Sinterklaas activiteiten 

Wil je een extra Sinterklaas beleving, kijk dan even op de Go-Kids agenda voor leuke tips om eropuit te gaan. Er zijn leuke Sinterklaas films in de bioscoop en  Sinterklaas voorstellingen in het theater. Neem een kijkje op de website.

Maak er een mooi Sinterklaas feest van!

Log In