Koeiendans in regio Eindhoven

In het voorjaar mogen alle koeien weer naar buiten. Na maanden op sta te hebben gestaan kunnen ze buiten weer buiten genieten van vers gras en buitenlucht. 

Koeiendans in regio Eindhoven

Als de koeien weer naar buiten mogen zijn ze vaak erg blij en springen en rennen ze naar buiten, heerlijk de lente tegemoet. Het lijkt net of ze dansen, vandaar de naam de Koeiendans.

In regio Eindhoven zijn er diverse locaties waar je bij deze koeiendans aanwezig kan zijn:

Weidegangsfeest De Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel

Begin mei vieren ze bij Herberg de Brabantse Kluis in Aarle het Weidegangsfeest. De koeien komen van stal en gaan de wei in. Het is een feest om dit te zien. Een leuk uitje om met de kinderen deze koeiendans te gaan bekijken. Er is van alles te doen en te beleven voor kinderen op de boerderij tijdens het weidegangsfeest. 

Kijk hier voor meer informatie

Koeiendans bij IJs en zuivelboerderij Maarheeze

Begin april mogen de koeien weer de wei in bij IJs & zuivelboerderij Maarheeze. Een leuk uitje om met de kinderen deze koeiendans te gaan bekijken. Er is van alles te doen en te beleven voor kinderen op de boerderij tijdens deze Koeiendans dag!

Kijk hier voor meer informatie

Koeiendans bij Malpie Hoeve in Valkenswaard

Begin april vindt het jaarlijkse lente event 'de Koeiendans' bij Malpie Hoeve in Valkenswaard weer plaats. Een leuk en gratis uitje met je gezin. De laatste pasjes worden nog geperfectioneerd. Maar de dames en boer Jan hebben er super veel zin in! Ga je ook een kijkje nemen? Bij de Malpie Hoeve kan je ook heerlijk spelen in de nieuwe speeltuin terwijl je ouders op het terras genieten van een hapje en een drankje.

Kijk hier voor meer informatie

Koeiendans bij Genneper Hoeve in Eindhoven

Ook bij de Genneper Hoeve in Eindhoven gaan de koeien in april weer de wei in. Het is erg leuk om deze 40 koeien te zien springen en huppelen richting de wei.

Kijk hier voor meer informatie

Koeiendans bij Hoeve de Nachtegaal in Wintelre

Eind maart gaan de koeien van Hoeve de Nachtegaal in Wintelre weer de wei in. Leuk om even te gaan kijken.

Kijk hier voor meer informatie

TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Eindhoven.

Log In