Langzaam mogen een aantal deuren weer open... je kunt Paasontbijtjes afhalen... en lekker naar buiten! Wij geven je graag tips voor het Paasweekend!

Paasontbijt

Maureen Eising inspireert ons met een heerlijk paasontbijt, paaslunch én monkeyplatter. Check haar blog

Pasen Maureen Eising

Lekker Paasontbijt

Excursie door de natuur met een 100% elektrische Eko-explorer©!

Eko-Tours

Eko-Tours biedt je een fantastische rit van 2,5-3 uur door de veelzijdige Hondsrug met bossen en heidegebieden. Een gids stopt op verschillende plekken en vertelt hoe deze historische plek in de IJstijd ontstaan. Je krijgt van alles te weten over de natuur en de dieren die hier voorkomen. Meer info excursies Eko-Tours

Kinderbloesem Wandeling bij De Drentse Koe

Kinderbloesem wandeling Drentse Koe

Loop je mee met de kinderbloesem wandeling? Super leuk om samen met de kids te doen! De route brengt je langs de Dr. Larijweg, de langste perenbomenlaan die binnenkort weer mooi in bloei staat!
De wandeling is 3,4 km en duurt ongeveer 1,5 uur. Onderweg doe je leuke spelletjes en opdrachten. Bij inlevering van het ingevulde formulier maak je kans op een jaarabonnement!
🍐 Ontvangst met koffie/thee/ranja
🍐 Halverwege een lekkere versnapering
🍐 Perensapje voor onderweg
🍐 Na afloop een Drentse Koe ijsje
Ook Geschikt met buggy, kinderwagen, bolderwagen, loopfiets etc.
De wandeling kun je de hele maand april op bijna alle dagen doen. Kosten zijn € 5 per persoon. 

 

Speurtochten

Restaurants & Koffie to Go

  • Pannenkoekenrestaurant De Strohoed is dit Paasweekend geopend voor afhaal van 12.00-19.30 uur. En voor kinderen tot 12 jaar oud een leuke speurtocht!
    Bospaviljoen De Norgerberg - Paasbrunch! Bestel de Paasbrunchbox op met croissantjes, wraps, pancakes en meer... mjammm. 
  • Westerbergen -  Paasontbijt, paaseieren zoeken, Paasbrunch, eieren schilderen! Er zijn nog accommodaties beschikbaar!
  • Koffie to Go bij Brasserie Oer op het Holtingerveld

Avond4daagse Home Edition

Zelf de Avond4daagse lopen met het gezin, een supergezellig en sportief uitje. Heb je alle 4 de dagen uitgelopen, dan krijg je een medaille thuisgestuurd!

Speelbossen 

Lekker naar een Speelbos, ontdek de leukste speelbossen van Drenthe. 

Kikkerdril zoeken

De sloten en vijvers zitten vol met kikkerdril! Hoewel kikkers beschermde diersoorten zijn, is het wel toegestaan om een beetje kikkerdril te verzamelen en de kikkereitjes thuis uit te laten omen. Zo zie je van dichtbij de bijzondere transformatie van kikkerdril tot kikkervisje tot mini kikkertje! Bekijk hier hoe je op een verantwoorde manier kikkerdril kunt verzamelen

Wandelen

Maak een heerlijke wandeling door een van de mooie natuurgebieden van Drenthe! Er zijn veel leuke kinderroutes en beleefpaden in Drenthe.  

Knutselen

Maak een van deze leuke knutselwerken voor Pasen zoals wollige eierdopjes, je ei versieren en mooie paashangers maken.    

Hele fijne paasdagen!!

Groetjes, Hanneke