De meeste scholen in Drenthe hebben twee weken vakantie. En wat voor weken, Koningsdag valt er ook in. Wij hebben weer zin om eropuit te gaan en hebben de leukste tips weer op een rijtje gezet. 
Houd ook onze WEBSITE en natuurlijk de AGENDA in de gaten voor de speciale vakantieactiviteiten. Ook hebben we inspirerende BLOGS op de website.

We wensen jullie een fijne tijd met elkaar!
Kindvriendelijke groet, Lianne 
Regiomanager Drenthe

Winactie Farmcamps

Bij Farmcamps ben je er echt helemaal even uit en beleef je het boerenleven op de best mogelijke manier! En weet je wat? Wij mogen een minivakantie op één van de Farmcamp locaties weggeven ter waarde van €450! 
Doe mee en win! >

Farmcamps Winactie

Koningsdag in Drenthe

Dit jaar viert Koning Willem-Alexander Koningsdag in Emmen!  Dit is de eerste keer dat hij als Koning de provincie Drenthe bezoekt op Koningsdag. De koninklijke wandeling start om 11:00 uur en alle Emmenaren zullen er alles aan doen om een mooi feest van deze Koningsdag te maken. Uiteraard wordt er op meer plaatsen in Drenthe Koningsdag gevierd, zoals in Beilen, Assen en Meppel. 
Koningsdag in Emmen >

Koningsdag in Drenthe > 

Eropuit in de vakantie!

NIEUW: Spellenwereld Assen

Vers van de pers: Spellenwereld Assen is deze maand geopend! Wat een tof en uniek concept: Spellenwereld heeft een spellenwinkel, maar je kunt er ook met je gezin terecht voor een leuk uitje! Zo kun je er heel veel spellen spelen, maar je kunt er ook je eigen spel maken, een spellenparcours volgen, raadsels en breinbrekers oplossen, oudhollandse spellen spelen, jezelf in de Lingo studio wanen, films over spellen bekijken, quizzen, tentoonstellingen van oude spellen bekijken, XL spellen spelen en zelfs meedoen met elkaar aan de Olympische Spellen. Er is veel te zien, maar er is nog meer te doen en te beleven.
Spellenwereld >

Spellenwereld Assen

FunZone Hoogeveen

Waar je ook kijkt, bij FunZone in Hoogeveen zie je overal speelpleinen, elk met een eigen thema. Kinderen in de leeftijdscategorie van 0 t/m 12 beleven in FunZone de leukste avonturen met de mascottes Okke & Pi. Voor de abonnementhouders van FunZone Hoogeveen speeltuin geldt: heb je in de meivakantie een abonnement, dan maak je kans op Efteling tickets!
Geniet van puur speelplezier! 
FunZone Hoogeveen >

FunZone Hoogeveen

Kinepolis 

Kom deze meivakantie naar Kinepolis en beleef de ultieme filmervaring met je vrienden en familie! Ontsnap aan de dagelijkse sleur en duik in de wereld van de bioscoop. Kinepolis biedt een breed scala aan films voor alle leeftijden en interesses, dus er is voor elk wat wils! Van spannende actiefilms tot leuke animatiefilms en hartverwarmende familiefilms, je vind altijd iets om van te genieten. Bekijk in de meivakantie bijvoorbeeld de kinderfilm Garfield of Soul. Meivakantie >

Ook draait de film Het Muizenhuis Sam en Julia nog in de kleuterbios. 
Kleuterbios >

Kinepolis Emmen

Hunebedcentrum 

Het Hunebedcentrum is gelegen in Borger. Het centrum van Nederland op het gebied van Hunebedden. Bezoek de expositie, het oertijdpark en het grootste hunebed van Drenthe. 
Op 18 en 19 mei 2024 vinden de Mammoetdagen plaats in het Hunebedcentrum, alles staat in het teken van de ijstijdgigant. Ook zijn er allerlei leuke activiteiten gepland rondom paleontologie en de ijstijd. Leuk en leerzaam voor jong en oud!
Mammoetdagen >

Op zondag 16 juni staat het Hunebedcentrum in het teken van de Nationale Archeologiedagen: ervaren archeologen en enthousiaste studenten staan klaar om je alles te vertellen over deze boeiende wetenschap.
Archeologiedagen >

Hunebedcentrum

Westerbergen Entertainment centrum

Bij Westerbergen Entertainment centrum kun je terecht voor een gezellig dagje uit. Ga je bowlen op de hyperbowlingbaan? Of liever klimmen? Kies je voor het Klimbos of voor Clip 'n Climb, waarbij je binnen klimt op de 14 uitdagende klimwanden. Natuurlijk kun je ook genieten van een hapje en een drankje bij de SportsBar. Kinderen kunnen ook heerlijk spelen in het speelparadijs.
Wist je dat er ook hele leuke mogelijkheden zijn om een Kinderfeestje bij Westerbergen te vieren?
Westerbergen >

Westerbergen Echten

DNK Assen

De Nieuwe Kolk, DNK is een prachtig modern cultuurcentrum in Assen, met daarin een theater, een grote bibliotheek en een bioscoop. Bezoek DNK Assen in de vakantie voor een film of een van de leuke activiteiten in DNK-NXT. Bijv. Ouder-Kind yoga, bezoek het boekstartuurtje, maak een eigen ecoline tekening of maak je eigen graffiti stencil. 
DNK Assen >

DNK Assen

Joytime in Grolloo

Het is feest bij Joytime. Dit jaar, op 1 november, vieren zij hun 25-jarig jubileum! En om dat te vieren zijn er elke maand bijzondere acties. In april geniet je van maar liefst 25% korting op de combi (Klimpark & Outdoor Belevingspark) voor zowel de avonturiers tussen 8 en 12 jaar als voor de 13 plussers. Reserveer uiterlijk 30 april 2024 met de code: joytime25jaar. Weet je wat leuk is? Het bezoek hoeft niet perse in april plaats te vinden! Bekijk de voorwaarden en boek meteen op de website!

Joytime >

Joytime Grolloo

Verkeers- en attractiepark Duinen Zathe in Appelscha

Een dagje pretpark: het kan weer! Het seizoen bij Duinen Zathe in Appelscha is weer geopend. Vanaf de meivakantie is het park weer dagelijks te bezoeken. Geniet van de leukste attracties bij dit park met All-in concept. Wij zijn al eens langs geweest en vonden het top! Lees er meer over in onze ervaringsblog.Ons bezoek aan Duinen Zathe >

Duinen Zathe

Lammetjesdagen bij de Flierefluiter in Raalte

In de meivakantie van 27 april t/m 31 mei 2024 organiseert de Flierefluiter weer lammetjesdagen! Op deze dagen zijn er namelijk allerlei leuke dingen te doen op De Flierefluiter zoals sminken, ritjes met de fuifkar en superveel lammetjes knuffelen! Bekijk alle activiteiten in de agenda!
Lammetjesdagen Flierefluiter >

Fliereflutier

Je Anne | Schouwburg Ogterop Meppel

Deze vakantie duik je in het ontroerende verhaal van Anne Frank in de musical Je Anne. In de musical brengen liedjes en dagboekfragmenten haar leven tot leven.
De musical is te bezoeken op 12 mei in Schouwburg Ogterop in Meppel. De adviesleeftijd voor de musical is 9+.
Tickets Je Anne >

Je anne schouwburg ogterop meppel

Dino-uitjes

Als je op zoek bent naar een leuke en educatieve dag uit met het hele gezin, dan zijn de Dino-parken van Nederland een uitstekende keuze. Er zijn verschillende parken verspreid over het land die je meenemen op een reis terug in de tijd naar het tijdperk van de dinosaurussen. In dit artikel delen we de leukste Dino-bestemmingen van Nederland.
Dino-uitjes!

Dino-uitjes

Bezoek een van de ANWB leukste uitjes 2024

Begin dit jaar was de uitreiking van de Awards van de ANWB verkiezing voor het leukste uitje van 2023! Er is een deskundige vakjury gevormd uit 5 afzonderlijke professionals op het gebied van entertainment en uitjes. Wij zijn trots dat wij als Go-Kids onderdeel zijn van de vakjury. Na de nominatieronde bepalen de ANWB leden de uiteindelijke winnaars en het is een echte publieksprijs. In de provincie Drenthe zijn de awards uitgedeeld aan:

Goud: EKO Tours in Exloo
Zilver: Joytime Klimpark en Outdoor Belevingspark in Grolloo
Brons: Zoo Bizar in Orvelte
Eko-Tours

De natuur in!

Fietsen met je kinderen in Drenthe

Ontdek samen met kinderen de mooiste plekjes van Drenthe op de fiets. Er zijn superleuke routes speciaal voor gezinnen met kinderen, niet te lang en vaak iets speciaals. Zo heeft Steenmannetje op Fietse 5 kinderroutes uitgezet met VR waarin je op verschillende plekken terug gaat in de tijd. Ook zijn er kinderfietsroutes met een avontuurlijk verhaal; De Zilveren Dolk, De Verdwenen Eenhoorn en De Brief. Natuurlijk zijn de MTB routes ook niet weg te denken. En wat dacht je van het zangfietspad in Norg?
Ontdek de fietsroutes >

Fietsen in Drenthe

Wandelen met kids in Drenthe

Wil je lekker wandelen met kinderen in Drenthe? Wij hebben de leukste wandelingen met kinderen in één handig overzicht. Er zijn belevingspaden met van alles te doen en zien voor kinderen. Bij sommige wandelingen kun je zelfs een app downloaden zodat je in het verleden kunt kijken, zoals het Sabeltandtijgerspoor. Bij elke wandeling staat het aantal kilometers en wat je voor bijzonders kunt beleven. 
Wandelen in Drenthe >

Zet vast in de agenda!

Summercamp en Juniorcamp

SummerCamp is een heerlijk zomerkamp waar de kinderen een week lang allerlei leuke dingen doen, veel plezier hebben én enorm vooruit gaan in hun Engelse taal. Tijdens het kamp is alle communicatie in het Engels, zo krijgen de kinderen zelfvertrouwen en leren ze de taal heel snel en goed gebruiken. De kampen zijn in meerdere plaatsen in het land.
Summer Camp > 

Summer camp

Herdenken met kinderen

Op 4 mei zijn we 2 minuten stil en op 5 mei vieren we dat we vrij zijn. Het zijn in Nederland twee belangrijke dagen. Op 4 mei zijn er vele herdenkingsbijeenkomsten in ons land. En natuurlijk kun je ook gewoon thuis stil staan bij de dodenherdenking. Het is wel echt belangrijk om te praten met je kinderen over de herdenking. Niet jouw oorlog, wel jouw vrijheid. Maar hoe doe je dat dan? Wat vertel je? En wat herdenken we dan precies? Lees in een blog aan aantal handige tips!
Herdenken met kinderen

Herdenken met kinderen

Op vakantie in Drenthe

Heb je nog geen plannen voor de volgende vakantie(s)? In Drenthe is meer dan genoeg te doen en te beleven. Dus waarom niet in eigen provincie op vakantie?
Op vakantie in Drenthe >

De Berenkuil in Grolloo

De Berenkuil is een gezellige kindvriendelijke 5 sterren ANWB familiecamping in Drenthe. In het bos liggen mooie plekken, met aan elk veld een speeltuin, op de autovrije camping. Er is een uitgebreid recreatieprogramma, een buitenzwembad met waterspeeltuin, een campingwinkel, restaurant, snackbar, mooie sport- en speelfaciliteiten, een zwemvijver en een binnenspeeltuin. 
De Berenkuil >

Berenkuil Grolloo

Landal Het Land van Bartje

Een verblijf op een Landal park is één groot feest voor gezinnen. Een duik in het zwembad of spelen in een indoor speelplaats. Het verblijf in een van de vakantiehuisjes is super leuk met kinderen. Natuurlijk is Bollo de beer ook van de partij! Het land van Bartje heeft een gave skatebaan, midgetgolf, ponyranch, tof zwembad en een unieke binnen zandspeeltuin. Een geweldige bestemming voor een lekkere vakantie met het hele gezin. 
Landal Het Land van Bartje >

Op vakantie in Nederland

Tips in je mailbox?

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste tips voor jouw gezin in en rondom de provincie Drenthe. We delen ze graag met jou op onze site en via onze social media, maar hoe handig zou het zijn om ze ook in je mail te vinden? 
Stuur mij de gratis tips!

Mijn schoolbox

We wensen jullie een fijne tijd tijdens de meivakantie!