Deze nieuwsbrief in je mailbox ontvangen? Meld je aan: Nieuwsbrief.

Kerstvakantie! 

Erop uit met de kinderen in de regio
Over een paar dagen begint de kerstvakantie! Drenthe heeft weer zijn best gedaan om superleuke activiteiten te organiseren voor kinderen. Spannende belevenissen in het donker, kerstmarkten met speciale kinderactiviteiten, schaatsbanen, theatervoorstellingen... een agenda vol. Soms is het ook heerlijk om een dagje binnen te blijven en lekker te gaan knutselen met de kids. Vouw bijvoorbeeld een mooie kerstboom. 
 
We wensen iedereen een fijne kerstvakantie! 
 

Kerstmarkten die leuk zijn voor kids!

DICKENS KERSTMARKT HAVELTE
21 december
Voor kinderen is er een kinderplein met leuke activiteiten! Ze kunnen ook zelf broodjes bakken en popcorn maken. 

> Meer informatie
KERSTMARKT WINTERBORK
Westerbork

21 en 22 december
Met diverse kinderattracties waaronder een klein dierenparkje.
> Meer informatie
 

Schaatsbanen in Drenthe

Wil je deze kerstvakantie lekker met de kinderen gaan schaatsen? Hier vind je overdekte ijsbanen: Bij elke locatie zijn schaatsen te leen of te huur. Alle ijsbanen zijn t/m 5 januari geopend. 
Veel ijsplezier! 
 

Voorstellingen in het theater

LAMPJE (8+)
DNK Assen
30 december 2019

Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een stormachtig avontuur terecht. Een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes.
30 december om 15 uur bij DNK Assen
 
DOLFJE WEERWOLFJE & FOEKSIA DE MINIHEKS (6+)
DNK Assen
5 januari 2020

Op een nacht belandt Dolfje Weerwolfje per ongeluk in het heksenbos. Verboden terrein, want weerwolven en heksen gaan niet samen. Dan leert hij heksje Foeksia kennen en ze worden vriendjes. Deze familiemusical vol leuke liedjes, mystieke wezens en tovertrucs is gebaseerd op de boeken van Paul van Loon. Na afloop van de voorstelling een speciale Meet & Greet. 
5 januari om 15 uur bij Theater DNK Assen

Schouwburg Ogterop Meppel

RUPSJE NOOITGENOEG (2+)
Schouwburg Ogterop
3 januari 2020

Het wereldberoemde prentenboekje ‘Rupsje Nooitgenoeg’ vertelt het verhaal van een hongerige rups die zich overal doorheen eet. In deze familiemusical voor de allerjongsten komen dit verhaal en drie andere verhalen van Eric Carle op magische wijze tot leven. 
Op 3 januari om 14 uur bij Schouwburg Ogterop
SPROOKJESBOOM (4+)
Schouwburg Ogterop
26 januari 2020

Een vrolijke, interactieve familiemusical met Roodkapje, de Draak, Assepoester en andere Sprookjesbosbewoners. Met leuke meezingliedjes als ‘Stampen, Stampen, Stampen’ en ‘Hout Hakken’. Zing, dans en stamp mee in dit grootse avontuur!

> Op 26 januari om 13.30 bij Schouwburg Ogterop
 

Belevenissen in het donker

WILDNIGHTS

Ontdek de magie van WILDLANDS in het donker.
Van 21 december t/m 5 januari is WILDLANDS omgetoverd tot een mysterieuze en sprookjesachtig verlichte wereld. Struin door de jungle, vaar in de schemer van de avond over Rimbula River en klauter in het donker door de toppen van het regenwoud. Warm jezelf op bij het kampvuur terwijl je marshmallows roostert en zing mee met de muziek spelende goudzoekers. Beleef bij de Nijlpaardenpoel een spetterende waterorgelshow en sluit je avond af met een kleurrijke licht- en lasershow op het Kompasplein. WILDnights moet je beleven!
Wauw, daar wil ik meer over lezen!
LICHTJESWANDELING
Toegangspoort Holtingerveld
22 december vanaf 16.30 uur
Een prachtige lichtjeswandeling in het teken van het kerstverhaal. De wandeling is ongeveer 3 kilometer en duurt anderhalf uur. 
Wandel mee! 
PIXI
Buitencentrum Boomkroonpad
Volg het pad van de flonkeringen bij het Boomkroonpad. Volg in stilte het pad van flonkering en laat je leiden door een uniek lichtkunstwerk in de Drentse natuur. De minimum leeftijd is 8 jaar. 
T/m 4 januari
Beleef PIXI zelf
 
 

DE HONDSRUG, Unesco Geopark

SABELTANDTIJGERSPOOR
Een eigentijdse wandeling door de oertijd! Ontdek met je smartphone wat er allemaal gebeurd is op de plek waar je loopt, klimt, slingert met de kabelbaan. Deze wandeling van ongeveer anderhalf uur op de Hondsrug volgt het sabeltandtijgerspoor. 
De wandeling is 2,2 kilometer.

Meer info voor jouw spoorzoekers
WORKSHOP
Bouw je eigen steentransport
29 december 13.00 uur
Hunebedcentrum in Borger
Kinderen van 6 t/m 11 jaar kunnen een eigen steentransport maken. Bart Eysinks Smeets is aanwezig, hij heeft in oktober vanuit Borger de Hunebedsteen teruggebracht naar Finland en vertelt over zijn spannende reis. 
> Lees hier meer over en geef je op! 
 

Binnenpret

DE DRENTSE KOE
In de winter kun je spelen in de speelschuur en kun je terecht in de blokhut of groepsruimte voor een familie-uitje.Tijdens kerstvakantie open, behalve 1e, 2e kerstdag en oud-nieuwjaarsdag gesloten. 
Dagje naar de Drentse Koe
 
LEKKER THUIS AAN DE SLAG
 

Vakantieparken

MOLECATEN PARK KUIERPAD
De kerstvakantie met overal twinkelende lichtjes is misschien wel de gezelligste vakantie. De vele vrije dagen maken de weekenden lekker lang en speciaal. Nog leuker is het, om het weekend weg met Kerst/Oud & Nieuw of de midweek tussendoor, te verblijven bij Molecaten.
Een vrolijke kerstvakantie boek je online!
RCN DE NOORDSTER
Superleuk park met genoeg te doen voor kinderen. Er is een indoor speelruimte, kinderanimatie met een tof programma zoals bijvoorbeeld de knutselclub op 21 december en een kinderfilm op 22 december. Bekijk voor meer informatie de website van RCN De Noordster.  
> Relaxen bij RCN De Noordster