Beleef een superleuke dag bij Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe

Een paar weken geleden bezochten we met z’n viertjes de Drentse Koe in Ruinerwold. Het was mooi weer en vrij spontaan besloten we er even lekker op uit te gaan. Je moet van te voren online reserveren en gelukkig was er plek. De Drentse Koe is duidelijk een populaire bestemming, niet voor niks is deze bestemming Nummer 1 uitje in Drenthe volgens de leden van de ANWB! De rij bij de ingang verdween vlotjes, even handen wassen en ons Drentse speelboerderij-avontuur kon beginnen.

Speeltuinen

Wij wilden eigenlijk heel graag eerst koffie maar de kinderen wilden ons natuurlijk eerst alles laten zien, logisch! Voor hun was het niet de eerste keer. Ze wezen ons de weg, over een paadje, langs een terras (met koffie), door de leuke speeltuin met glijbanen en klimtoestellen, naar de binnen-speelmanege, even met de kabelbaan, geitjes knuffelen in de dierenweide... Het zag er geweldig uit. Goed verzorgd, netjes, alles in goede conditie, duidelijk met liefde en aandacht gecreëerd. En jawel, wij konden even lekker op het terras koffie drinken terwijl de kinderen zich vermaakten in de speeltuin.

Terras Drentse Koe

Maisdoolhof

Maisdoolhof De Drentse Koe

Toen was het hoog tijd voor het maïsdoolhof. Van juni t/m oktober een superleuke extra activiteit! Bij aankomst krijg je een deurklink om het hek open te maken en kaartjes met antwoorden erop. In het doolhof staan op verschillende plekken interactieve palen die je moet zoeken. De palen stellen de vragen (ja echt) en je antwoorden kun je noteren. Heb je alles goed dan krijg je na afloop een kleinigheidje.

Maisdoolhof De Drentse Koe

Het maisdoolhof is nog tot en met eind oktober geopend.

Glow in de Dark kelder

Even lekker crossen op de skelter en toen naar de Glow in the Dark kelder, supergaaf! Het is er best wel donker en je kunt er allemaal glow in the dark spellen doen. Er is bijvoorbeeld een megasjoelbak met oplichtende schijven, een paar pannakooien, een digibord met spelletjes… en meer zeg ik niet, anders weet je alles al.

Nog meer...

Er is echt veel te doen! Wat ik nog niet heb genoemd zijn het indoor waterspeelparadijs, de indoor speelzolder en het restaurant. En natuurlijk de lekkerste home-made ijsjes waar we onze middag mee hebben afgesloten.

Tot gauw!

Hartstikke leuke middag, een heerlijk gezinsuitje voor met kinderen tot een jaar of 10. Wij gaan hier wel vaker komen…

 

Meer informatie over Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe.

Je kunt ook een geweldig Kinderfeestje vieren bij De Drentse Koe.