Leuke coronaproof activiteiten in Drenthe voor het hele gezin

Wat fijn dat er weer meer mogelijk wordt. Er zijn veel activiteiten te doen komende weken! Bijvoorbeeld een auto puzzeltocht, een bloesemwandeling, lekker overnachten, een stoere rit met een elektrische jeep, avontuurlijke fietstochten en een Koningsdagshow van Titus & Fien. 

Autopuzzeltochten

Bartje op Auto avontuur

autopuzzeltocht Drenthe

27 april - 9 mei
Deze avontuurlijke auto puzzelrit gaat door noord Drenthe, in de omgeving Spier - Orvelte. Ga op zoek naar Bartje! Onderweg krijg je leuke raadsels, vragen en spelletjes, en ondertussen kun je genieten van de prachtige en mooie natuurgebieden. Bestel vooraf een lekkere lunchbox en/of borrelbox voor onderweg! 

Rijd mee met Bartje!

Op auto avontuur door de oertijd

autopuzzeltocht drenthe

27 april  - 9 mei
Deze toffe auto puzzelrit leidt je door de mooie omgeving van Meppel en Havelte. Je gaat op zoek naar Hunebedden, je rijdt langs de bloeiende perenbomen en door de natuur. Er zijn leuke spelletjes, een autobingo, raadsels en vragen over de route. Bestel vooraf  wat lekkers voor onderweg!

Hup door de oertijd!

Door de natuur met Eko-Tours

Eko-Tours

Maak een rit door de prachtige natuur van De Hondsrug in een 100% elektrische terreinwagen. Dit kan bij Eko-Tours. Je rijdt met een gids door het gebied en onderweg maak je stops waarbij de gids van alles vertelt over de natuur, de historie en de dieren die daar leven. 

Boek jouw Eko-Tour

Fietsen met je kinderen in Drenthe

Fietsen met kinderen in Drenthe

Ontdek samen met kinderen de mooiste plekjes van Drenthe op de fiets. Er zijn superleuke routes speciaal voor gezinnen met kinderen, niet te lang en altijd iets speciaals. Zo heeft Steenmannetje op Fietse 5 kinderroutes uitgezet met VR waarin je op verschillende plekken terug gaat in de tijd. Ook zijn er 3 kinderfietsroutes met een avontuurlijk verhaal; De Zilveren Dolk, De Verdwenen Eenhoorn en De Brief. Natuurlijk zijn de MTB routes ook niet weg te denken. En wat dacht je van het zangfietspad in Norg?

Ontdek de fietsroutes

Zwemplassen en zwemvijvers

Zwemplassen in Drenthe

Mocht het lekker warm worden, dan kun je gaan genieten bij een mooie zwemplas met een strandje. Bekijk van te voren goed of het gebied vrij toegankelijk is of dat je moet reserveren.

Mooiste zwemplassen

Tulpenroutes

Tulpenroutes

Er zijn verschillende Tulpenroutes in Drenthe, rijd samen langs de prachtig gekleurde velden!! Er is ook een tulpenwandeling. 

Tulpenroutes

Koningsdag Show met Titus en Fien

Een gezellige en ongetwijfeld melige online show waarin wordt gezongen, er komt een hoorspel voor de koning, een digitale vrijmarkt... Titus wil de spulletjes van Fien verkopen die zij niet meer gebruikt, dat wordt wat. Te volgen op 27 april vanaf 16.00 uur op hun eigen Facebookpagina.

Koningsdag Show

Escape room voor thuis

Escape room voor thuis

Krijg één uur de tijd om te ontsnappen uit de kamer! Superspannende en leuke activiteit om met het gezin te doen of met een kinderfeestje. Bij Go-Kids kun je nu drie leuke Escape Rooms bestellen:

  • Escape Room Astronauten (7 - 12 jaar)
  • Escape Room Laboratorium (9 - 14 jaar)
  • Escape Room Geheim Agenten (9 - 14 jaar)

Bekijk deze toffe escape rooms!