Gratis: Kinderexpostie in Concordia: Ik zie, ik zie wat jij niet hoort.

Gratis: Kinderexpostie in Concordia: Ik zie, ik zie wat jij niet hoort.

Kinderexpostie in Concordia Enschede


Ik zie, ik zie, wat jij niet hoort

Elk jaar heeft Concordia een speciale kinder expositie. Een beeldende maar actieve expositie waabij kunst leuk wordt voor kinderen.

Vanaf 15 december is de nieuwe expositie: Ik zie, ik zie, wat jij niet hoort. 

Dit jaar gaat de kinderexpositie over geluid! Geluid en beeld zijn twee heel verschillende dingen, maar toch zijn er kunstenaars die ze allebei gebruiken. Ze maken geluidskunst, geluidsvoorwerpen, kunst om geluid mee te maken, geluid dat hoort bij een beeld en andersom.

In de expositie is werk te zien van kunstenaars die het niet zo nauw nemen met één bepaalde manier van werken, of met wat ‘moet’ en wat ‘hoort’.  Ze doen gewoon wat ze zelf leuk vinden en gebruiken beeld en geluid tegelijk. Zo maakt Ole bijvoorbeeld installaties van hout, maar maakt hij ook muziekinstrumenten. En Julian maakt video’s, maar hij werkt ook als VJ.

De expositie ‘Ik zie ik zie wat jij niet hoort’ is een grote mix van materialen, uitingsvormen en manieren van kunst maken. Wat is jouw favoriete manier? Kom langs en bekijk het lekker zelf ;)

Kerstvakantie workshop: Electronische broodplank bij Concordia

Deze workshop is onderdeel van de kinderexpo: Ik zie, ik zie wat jij niet hoort. 

Geen brood op de plank maar wel muziek? In deze workshop door kunstenaar Gijs Gieskes maak je van een broodplank een elektroakoestisch apparaat. Met hamer, spijkers en andere materialen maak je bewegende onderdelen die een ritmisch geluid maken. Is het techno, Afrikaanse drum of maak jij je eigen ritme?

Deze workshop is doorlopend te volgen tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

Leeftijd: 8+ of 4+ met hulp van ouders

Toegang tot de expositie is gratis. Deelname aan de workshop is €5,00

Je kunt vooraf een plekje reserveren.  https://www.concordia.nl/events/workshopmiddag-elektronische-broodplank-muziekinstrument-gijs-gieskes/28-12-2018-13-00

kerstvakantie workshop bij Concordia: Grafiet Synthesizer.

Deze worskhop hoort bij de expositie Ik zie, Ik zie, wat jij niet hoort.

Kan je geluiden zien of beelden horen? In deze workshop bouw je samen met kunstenaar Dewi de Vree de ‘grafiet synthesizer’. De grafiet synthesizer verandert een potlood in een elektronisch muziekinstrument waarmee je muziek kan maken door te tekenen of tekeningen kan omzetten in geluid. Na het bouwen word je uitgenodigd om zelf een tekening te maken en deze te bespelen.

De workshop is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Voor deelname is geen voorkennis van elektronica nodig.

Toegang tot de expositie is gratis. Deelname aan deze workshop kost €5,00. Je kunt vooraf je plelke alvast reserveren. 

https://www.concordia.nl/events/workshopmiddag-elektronische-broodplank-muziekinstrument-dewi-de-vree/03-01-2019-13-00