Meester P. Droogleever Fortuynweg 79, 2533 SP Den Haag

Gratis buitenspeeltuin Zuiderpark Den Haag

Ot en Sien klinkt als een vreemde naam, maar deze speeltuin die al bijna 100 jaar bestaat dankt zijn naam aan de personages uit de kinderboeken van Jan Ligthart en Hendricus Scheepstra. Naast natuurlijk lekker wandelen, mini-golfen, Natuurspeelplaats Zuiderpret bezoeken, hertjes kijken of het zwembad bezoeken is deze ruime opgezette speeltuin het het zand één van de activiteiten die het Haagse Zuiderpark bijna tot dagattractie maken voor gezinsuitjes. Op drukke dagen is er een mini-horecapunt geopend waar men ijs verkoopt. Er zijn voor de ouders ruim voldoende banken aanwezig. 

Speeltuin voor oudere kinderen

Door het type speeltoestellen is deze speeltuin meer geschikt voor kinderen uit de middenbouw en de bovenbouw. Echt lage of makkelijke speeltoestellen zijn er bijvoorbeeld niet; de meeste toestellen vragen echt om klimmen. Toch een jonger kind mee? Een schep en emmertje doen wonderen. Vooral het grote spinnenweb is indrukwekkend en kan op veel interesse van de kinderen rekenen. Als je erop uit gaat met kids in Den Haag of speciaal het Zuiderpark, moet je zeker even hier langs wippen. 

Pssst... wij hebben natuurlijk altijd de leukste gratis natuuruitjes met kinderen, de tofste gezinsuitjes en al het andere over uitjes met kinderen. Heb je nog tips voor ons? Mail ons op denhaag@go-kids.nl.

Meer van dit, maar dan gratis in jouw mailbox? Schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Gratis toegang
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor