Bieslandseweg 1, 2645 BM Delfgauw

Bezoek boerderij Hoeve Biesland vlakbij Delft

Op de rand van Delfgauw en Pijnacker, op een kwartier lopen van Speelbos Biesbush, kun je Hoeve Biesland vinden. Het ligt aan de rand van natuur- en recreatiegebied Delftse Hout. Op deze gratis toegankelijke boerderij leren kinderen alles over het boerenleven en ontmoeten ze de schapen, paarden, kippen en honderden koeien. Ook leren ze alles over biologisch boeren, waarbij men met de natuur werkt in plaats van de natuur uitsluitend voor de mens laten werken. Het is tevens een zorgboerderij.

Leren over de boerderij en de dieren

Je hebt niet de Campina Open Boerderijdagen nodig om bij een echte boer op bezoek te gaan, want hier kun je bijna altijd terecht. De boerderij, die inmiddels een coöperatie is geworden, is best bijzonder te noemen. Zo draait hij voor 90% op zonne-energie, is verantwoordelijk voor landschapsbeheer en wil aan kinderen leren waar voedsel vandaan komt. Het is dus niet alleen een ontzettend leuk uitje waar kinderen dichtbij de dieren komen, maar ook nog eens een educatief natuuruitje met de kinderen. Kinderen worden tijdens het bezoek vaak met de minuut enthousiaster over alles wat er te zien, voelen en ruiken is: welkom op de boerderij. 

Activiteiten voor kinderen in de natuur bij Delft

Er is in de directe omgeving nog veel meer te doen voor kinderen. Op korte afstand is er een hoop te vinden:

Meer van dit, maar dan gratis in jouw mailbox? Schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN

Wij verzamelen alle leuke uitjes voor de kinderen en gezinsuitjes in de regio; zowel de gratis activiteiten als de betaalde, en zowel de indoor uitjes zoals speelparadijzen en zwembaden, als uitjes in de natuur of naar pretparken. Mocht je nou tips hebben voor ons in bijvoorbeeld Den Haag, Voorschoten of Wassenaar? Of heb je toevoegingen voor deze pagina? Laat het ons vooral weten via social media.

 

  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor