Kinderboekentips, kinderboekenweek 2018

Deze kinderboekenweek geven we iedere dag een leuke kinderboeken tip. Go-Kids heeft landelijk 20 regio's en alle mama's en papa's uit de Go-Kids regio's hebben de leukste boeken tips verzameld die ze zelf met hun kids gelezen hebben.  

Vandaag de elfde tip=> Niks aan de Hand, schrijfsters Corien Oranje & Tirza Beekhuis

 

'Niks aan de hand' is een prentenboek over Finn, die samen met zijn vader en zusje Evi op pad gaat in een oude Volvo, naar de verjaardag van opa. Maar oei, de auto gaat al snel kapot. Wat nu? Papa wil door het bos verder lopen, maar Finn twijfelt of dat wel zo'n goed idee is... 

 

Tirza Beekhuis: “Ik ken niet veel kinderboekenschrijvers die zo aanstekelijk, vlot en grappig kunnen schrijven als Corien Oranje, zonder flauw te worden. Het is dan ook zó leuk om met haar samen prentenboeken te maken! Dit boek hebben we echt samen bedacht, en we hebben veel overleg gehad tussendoor. Dat zie je zeker terug! Dit boek vertelt namelijk 2 verhalen. Als voorlezer vertel je het verhaal van papa, die geniet van alle prachtige dingen in het bos. Het is heel leuk om je als ouder een beetje dom te houden, want er is toch helemaal niets aan de hand? Maar de oplettende kinderen zien samen met hoofdpersoon Finn ook héle spannende dingen. Gelukkig is Finn ook heel slim en creatief, en lost alle problemen op. 

'Niks aan de hand' is een rijk prentenboek waarin héél veel te zoeken, te ruiken, te horen en te kijken valt. Je ontdekt steeds weer nieuwe dingen. Ik denk dat kinderen hier heel lang van zullen genieten!”

 

Tirza Beekhuis, illustrator Deventer. www.tirzabeekhuis.com

Log In