Kinderboekentips, kinderboekenweek 2018

Deze kinderboekenweek geven we iedere dag een leuke kinderboeken tip. Go-Kids heeft landelijk 20 regio's en alle mama's en papa's uit de Go-Kids regio's hebben de leukste boeken tips verzameld die ze zelf met hun kids gelezen hebben.  

Vandaag de tiende tip=> Een bomvolle Boomhut van schrijver Paul Loon


Een geheime boomhut midden in de dierentuin... Welk kind wil dat nou niet? De vader van Daniël en Suzina is directeur van de Zoo, en dus beleven Daniël en Suzina de gekste avonturen. Olifantenpoep onder je laarzen, diep in de nacht op boevenjacht, een baby-gorilla aan de ontbijttafel en een ontsnapte neushoorn In de Leeuwenkuil hoef je je nooit te vervelen!

Daniël en Suzina hebben een geheime boomhut, de Leeuwenkuil, midden in de dierentuin Durvers Zoo, waar hun vader directeur is. Na een aantal inbraken in de boomhut, waarbij vreemde sporen worden achtergelaten, besluiten broer en zus een nacht in de hut te blijven slapen om zo de inbreker te ontmaskeren. Als dat raadsel opgelost is, worden in de dierentuin een drie maanden oud leeuwtje, Tomba, en twee woestijnvosjes gestolen. De jonge speurders gaan weer op onderzoek uit. Voor de honderdste verjaardag van de dierentuin wordt alles opgepoetst en er komt een heuse prinses op bezoek! Daniël en Suzina willen haar graag hun boomhut laten zien, maar er gaat van alles mis. Spannend leesboek met vlotte, moderne tekst dat zeker bij veel jonge lezers zal aanslaan. De vele zwart-wit illustraties sluiten goed aan bij de tekst. Omnibus van drie eerder verschenen delen in de 'Leeuwenkuil'-serie: 'Paniek in de Leeuwenkuil', 'Leeuwenroof' en 'Lang leve de Leeuwenkuil!'. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

 

Bestellen?

https://www.bol.com/nl/p/een-bomvolle-boomhut/9200000071999523/?suggestionType=typedsearch&bltgh=npgH6D5-Umw8CKX4HYxKUA.s5-E4xV9K01qKIJ3B6ZFiw_0.6.ProductTitle


Log In