Kinderboekenweek Go-Kids tip 1

Kinderboekentips, kinderboekenweek 2018

Deze kinderboekenweek geven we iedere dag een leuke kinderboeken tip. Go-Kids heeft landelijk 20 regio's en alle mama's en papa's uit de Go-Kids regio's hebben de leukste boeken tips verzameld die ze zelf met hun kids gelezen hebben.  

Vandaag de eerste Tip=> 

Een kameel op de stoep van Anka Jacobs

Een Kameel op de Stoep is een gloednieuw kinderboek dat gaat over de verschillen tussen mensen, landen en geloofsovertuigingen. En hoe deze verschillen samen toch prima een mooie vriendschap kunnen vormen.

Het boek boeit vanaf het moment dat je naar de kaft kijkt. Een kleurrijke, vrolijke getekende kaft nodigt je uit om het boek te openen. En ook daar wordt je verrast door prachtige tekeningen. Alle personages, wat allemaal dieren zijn, zijn er getekend. Een paar bladzijdes verder worden alle personages voorgesteld. Door deze intro, droom je al snel weg in de wereld van de dieren en wordt je geprikkeld om te gaan lezen. Want wat gaat er gebeuren met al deze dieren? Welk avontuur gaan ze beleven? Het leuke is dat door het hele boek kleurrijke illustraties te vinden zijn. Met grappige details. Getekend door Ellen Hooghoudt. Dit maakt het lezen voor iedereen leuk. Ook voor de kids die meer met beelden hebben dan met letters.


Carlos de cavia is mais verbouwer in Mexico. Hij maakt de allerbeste mais van de wereld. Daardoor heeft hij veel contacten over de hele wereld. Zo ook met kameel Nomaad uit Oman. Nomaad is getrouwd met Kamelia. Samen willen ze op huwelijksreis komen naar Carlos in Mexico. Carlos vindt dit erg leuk en wil daarom een feest voor het bruidspaar geven met al zijn internationale vrienden. Hij nodigt al zijn vrienden uit de hele wereld uit.

De reis naar Mexico verloopt voor de dierenvrienden niet altijd vlekkeloos. Want in elk land zijn de regels anders. Zo mag niet elk cadeau mee door de douane, is Holy de (heilige) koe van slag omdat ze haar aaien en moet het feest skateboard van de schildpad Eros Ferrari in het bagageruim.
Gelukkig komt iedereen op het landgoed van Carlos aan doordat de dieren elkaar hebben geholpen. In Mexico hebben ze het feest goed voorbereid om alle gasten aan de Mexicaanse gewoontes te laten wennen. Toch hebben ze aan 1 ding niet gedacht. Het bruidspaar is te groot voor de poort en daardoor kunnen ze het feest niet bereiken. Alle vooroordelen worden aan de kant gezet, iedereen zet de schouders eronder, ieders kwaliteiten worden benut en zo kan het feest toch nog beginnen!  Hoe? Dat moet je echt zelf gaan lezen!

Kameel op de stoep is een voorleesboek en een zelf leesboek vanaf 8 jaar.

Een kameel op de stoep is een leuk voorleesboek met prachtige illustraties. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen het boek zelf lezen. Doordat de hoofdstukken kort zijn en er steeds maar 1 onderwerp in beschreven wordt, is het heel makkelijk om de aandacht bij het boek te houden. Grappige dieren, met gekke namen en met een heleboel fantasie neergezet, maken het boek een feestje om te lezen. Doordat er veel landen, geloven, levensstijlen en uiterlijke kenmerken besproken worden is het ook nog eens een heel leerzaam boek.


Via Facebook van Go-Kids Btreda mogen we een boek verloten...Wil je het winnen kijk dan op facebook van Go-Kids regio Breda
Log In