SanoeQ kinderyoga en weerbaarheidstraining  

Gaffelstraat 65, 4835 AM Breda

Yoga- en weerbaarheidstrainingen SanoeQ

SanoeQ geeft kinderyoga en training in weerbaarheid voor kinderen. Voor particulieren, op de basisschool, het kinderdagverblijf en BSO.

Bij de trainingen van SanoeQ leren kinderen (en hun ouders) echt concrete oefeningen, om zich fysiek en mentaal lekker in hun vel te voelen. Fysieke technieken die niet alleen hun lichaam sterker maken, maar ook hun zelfvertrouwen. Die hen helpen positief te denken, te ontspannen, te concentreren en samen te werken. Die hen wat rust geven waardoor ruimte ontstaat om keuzes te maken die voor hun goed zijn. Het zijn lessen waarbij de training van weerbaarheid samen gaat met yoga en de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Op een leuke, speelse en vooral actieve manier.

Na inspanning volgt ontspanning, dus rust, wat prettig is voor iedereen! Een kind dat zijn energie (gereguleerd) kwijt kan, voelt minder behoefte om bijvoorbeeld te gaan pesten of druk doen (dit is echt door wetenschappelijk onderzoek aangetoond!) en kan zich beter concentreren.

Plezier staat in de lessen voorop bij SanoeQ. Speels en leuk, dynamisch en energiek, met een missie! Én concrete handvatten!

SanoeQ Kinder Cursus Weerbaarheid voor kinderen

Een leuke, actieve training om kinderen mentaal en fysiek sterker te maken o.b.v. de Rots en Water methode, Kinderyoga en Gedachtenkracht voor Kinderen.

Onder andere de volgende onderdelen komen in de lessen aan bod:

 • hoe letterlijk en figuurlijk steviger staan
 • hoe beter in contact komen met je eigen gevoel, kracht en grenzen
 • hoe minder snel of fel reageren
 • hoe spanningen los te laten
 • hoe je rustiger te voelen
 • hoe je gedachten krachtig te maken
 • hoe beter om te gaan met diverse prikkels

De lessen zijn actief en lichaamsgericht dus minder 'praten over' maar door middel van je lichaam in beweging te brengen echt 'ervaren van' en worden vormgegeven op basis van de principes van Rots & Water (een wetenschappelijk bewezen effectieve methode om kinderen weerbaarder te maken), kinderyoga, gedachtekracht en mijn opgebouwde kennis over sociale vaardigheden en communicatie.

Je lichaam voelt in diverse situaties anders. Leren hoe je lichaam voelt, en hoe je dit onder controle kunt krijgen of juist leert hiermee te spelen, zorgt ervoor dat je lichaam voor je kan werken op de momenten dat je het nodig hebt. Bijvoorbeeld jezelf rustig of juist actief maken, je sterk laten voelen, kunnen focussen of kunnen loslaten.

Ouders krijgt vooraf een briefing en regelmatig wordt verslag gedaan van de les. Daarnaast kun je kiezen voor uitgebreide persoonlijke verslagen met daarin concrete handvatten en oefeningen die je thuis (samen) kunt doen. Helemaal afgestemd op de behoeften van jouw kind.

OuderKind Yoga

Lekker op zondagochtend met je kind samen bewegen en ontspannen?

Peuteryoga

Peuters gaan heerlijk op in een avontuur op muziek waarbij ze spelenderwijs bekend raken met en bewust worden van hun lichaam…

Kinderyoga

Plezier maken en opgaan in een avontuur, terwijl je ook actief met je lichaam bezig bent én leert hoe je je kunt ontspannen en alles wat er in je hoofd rondgaat even op 'pauze' te zetten? Dat is kinderyoga!

Je kind leren zich te kunnen ontspannen? Kinderyoga is niet alleen lekker voor je kind, het is ook nog eens heel erg leuk!

Veel kinderen geven naderhand aan dat ze zich lekker en ontspannen voelen.

Kinderyogafeestje

Zoek je eens iets anders om te doen voor het verjaardagsfeestje van je kind? Geef een kinderyogafeestje! Super leuk!

 • Adres: Gaffelstraat 65
 • Stad:  Breda
 • Land: 
 • Postcode:  4835 AM