OERRR activiteiten zomer 2021

Natuur activiteiten voor kinderen en gezinnen op Tiengemeten

Natuurmonumenten heeft deze zomervakantie veel leuke activiteiten voor kinderen gepland op natuureiland Tiengemeten. Zo kunnen jullie met je gezin echt de natuur beleven tijdens de vakantie.

Speelnatuur van OERRR

Natuurlijk is de grootste trekker op het eiland de Speelnatuur van OERRR, die vanaf 17 juli weer geopend is tussen 10.15-16.45 uur op dinsdag t/m zondag. Op het negen voetbalvelden grote natuurterrein vermaken kinderen zich een hele dag. Hutten en vlotten bouwen, bomen klimmen, lekker spelen met zand en water, glijden van de modderglijbaan, bloemen plukken en nog veel meer.

Alles over Speelnatuur

Verder zijn er voor kinderen in de basisschoolleeftijd met en zonder hun ouders ook natuur activiteiten zoals speurtochten, wandelingen of een activiteit met de boswachter. Op zondag 15 augustus is er speciale, doorlopende activiteit voor kinderen: Maak een huisje voor de dieren.

Museum van OERRR

Wist je dat Speelnatuur ook een heus museum heeft. Dit museum wat gerund wordt door vrijwilligers laat alle schatten zien die de bezoekers hebben gevonden op het eiland. Het museum is toegankelijk via Speelnatuur

Speurtochten van OERRR

Op Tiengemeten zijn deze zomervakantie drie verschillende speurtochten te doen: de Boswachter Bootcamp, waarbij de kinderen op een actieve manier in de natuur bezig zijn. De Spannende Ontdekkingstocht, een meer educatieve speurtocht met leerzame opdrachten. En sinds kort is er ook de BZZZ Speurtocht: een speurtocht om de wondere wereld van insecten en kriebelbeestjes te ontdekken. Voor alle speurtochten zijn speurtassen verkrijgbaar in het Bezoekerscentrum op Tiengemeten.

Wandelen of fietsen met kinderen op Tiengemeten

Speciaal voor jongere kinderen heeft Natuurmonumenten de Blauwborst route afgelopen winter uitgezet. Dit is een wandeling van ongeveer 1,5 km waarbij je van de paden af mag. Struinen en zelf je weg zoeken door de natuur. Daarnaast is ook de Beverroute een leuke wandeling om te doen. Dit is een wandelroute van 4,5 km. Op de website van Natuurmonumenten of via de app NatuurRoutes zijn deze routes te vinden met interessante tips van de boswachters. Ook liggen op Tiengemeten meerdere geocaches (digitale schatten) verstopt. De ene geocache is uitdagender verstopt dan de andere. Voor elk wat wil(d)s. Wil je het eiland op de fiets verkennen? Neem dan je eigen fiets mee of huur er een via het Bezoekerscentrum.

Wil je weten welk activiteiten er van dag tot dag te doen zijn? Bekijk dan de agenda voor deze zomervakantie zomer agenda