Leuke Sinterklaas tips en activiteiten voor de regio Breda

Van de schoenzet kalender, tot de intochten van Sinterklaas en een recept voor het bakken van pepernoten, in deze Sinterklaas blog vind heel veel leuks over de komende Sinterklaas periode!

Op 18 november komt Sinterklaas met zijn Pieten alweer naar Nederland. Ik weet niet hoe het bij jullie kinderen is maar die van mij zijn er al flink mee bezig! 

De landelijke intocht is in Gorinchem. Jullie kunnen de landelijke intocht van Sinterklaas zien op TV bij de NTR op 18 november vanaf 12.00 uur uit op NPO Zapp/NPO 3. Ook dit jaar presenteert Dieuwertje Blok weer de intocht en in de weken daarna het Sinterklaas journaal.

🥕🥕🥕🥕🥕

Schoenzet kalender voor Sinterklaas

Willen jouw kinderen ook het liefste iedere dag hun schoen zetten vanaf de intocht tot 5 december? Tip: als je ze bij de eerste keer dat ze hun schoen zetten, een schoenzetkalender in hun schoen laat doen, kan Sinterklaas heel handig daar op aangeven op welke nachten hij in de buurt is om de schoen van jouw zoon en of dochter te vullen. Dat scheelt een hoop Sint stress bij kleine kinderen! 

Sinterklaas activiteiten in de regio Breda, Oosterhout en Etten-Leur, Roosendaal, Bergen op Zoom en Tilburg

Natuurlijk zijn er hier in de regio ook heel veel leuke Sinterklaas intochten en Sinterklaas activiteiten voor de kinderen. En er komen steeds leuke nieuwe activiteiten bij. Dus houd de komende weken ook Facebook, Instagram én de Go-Kids agenda in de gaten.

Lekker thuis voor Sinterklaas: Pepernoten bakken

Hoe leuk is het om zelf pepernoten te bakken in deze Sinterklaas tijd. Het is heel makkelijk en super snel klaar. Dus leuk om samen met kinderen te doen. Het deeg maken kost ongeveer 10 minuutjes en daarna samen bolletjes maken. De bolletjes mogen 20 minuten in de over op 175 graden. En binnen een half uurtje heb je je eigen pepernoten. Een beetje af laten koelen en daarna smullen maar!

Wat heb je nodig om zelf pepernoten te bakken?

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram donkere basterdsuiker
  • 40 gram koude boter of margarine
  • 2 eetlepels melk
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • snufje zout

Hoe maak je het de pepernoten?

  • Snijd de boter in kleine blokjes en doe ze met de rest van de ingrediënten in een kom.
  • Kneed alles goed door elkaar, de boter moet goed worden gemengd met de rest. Even goed door kneden totdat het een samenhangend en glimmend geheel is.
  • Neem de bakplaat alvast uit de oven (voordat je deze aangezet heb) en vet deze in, of leg er bakpapier op. 
  • Maak van het deeg kleine bolletje, ongeveer knikker formaat. 
  • Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze een klein beetje aan. 
  • Zet de bakplaat iets onder het midden in de oven, die je voorverwarmd hebt op 175 graden. 
  • Na 20 minuten zijn de pepernoten klaar en kun je ze even af laten afkoelen. Als ze koud zijn kun je ze lekker opeten maar een beetje warm is ook lekker!

Smullen maar!

Pietenhuizen in de regio Breda e.o.

In de binnensteden zijn ook altijd super leuke Pietenhuizen waar de kinderen kunnen knutselen en Sinterklaas kunnen ontmoeten. In Oosterhout is er zelfs een theatervoorstelling in het Pietenhuis. Let op sommige activiteiten zijn gratis, voor andere moet je betalen.