🎃Halloween 2023🎃

Verkleden, griezeltochten en langs de deuren gaan. Halloween is een leuk griezelfeest voor kinderen. In deze blog geven we een overzicht van heel veel super leuke en spannende Halloween activiteiten, Halloween kinderwandelingen, Halloween spooktochten en nog veel meer.

DIY makkelijke Halloween schmink voor kids  

Willen jouw kinderen ook een spannende Halloween schmink als ze langs de deuren gaan? Lees onze tips

Kinderactiviteiten tijdens Halloween 2023

Binnenkort startten de Halloween activiteiten weer. Deze startten half oktober dus er zijn ook in de herfstvakantie verschillende leuke griezelactiviteiten hier in de regio. Hieronder hebben we ze bij elkaar gezet. 

Ps: mis je nog activiteiten? Mail mij om ze door te geven breda@go-kids.nl 

 

🎃Halloween bij het Aardbeienterras 14 okt t/m 5 november

Het Aardbeienterras is vanaf 14 oktober t/m 5 november helemaal in de ban van Halloween. Met een spookhuis en een nieuw toegevoegd spooky kerkhof, worden bezoekers ondergedompeld in de perfecte Halloween sferen. En het beste nieuws? De entree is gratis, je hoeft niet te reserveren en alles is geschikt voor alle leeftijden. Of je nu jong of oud bent, iedereen is van harte welkom!

We noemen het 'The Scary Strawberry Days' met wie kom jij griezelen?

Meer info

 

🎃Halloween Lasergamen bij Haasje Over

In de hele maand oktober staat Haasje Over garant voor een spannend avondje lasergamen in Dorst.

Halloween lasergamen

Halloween Lasergame data's

 

🎃Halloween Doolhof bij Akkermans

Van 14 tot en met 29 oktober wordt het adventure doolhof op magische wijze omgetoverd tot een griezelige Halloween activiteit. Tussen 16:00 en 19:00 uur gaan de poorten open en dwalen bezoekers door het schemerige steeds donker wordende doolhof. Ontsnappen is niet gemakkelijk: het doolhof heeft 7 delen die gescheiden zijn door vergrendelde poorten. Onderweg kom je hindernissen, opdrachten en puzzels tegen waarmee je codes bemachtigt om te kunnen ontsnappen aan de spoken, heksen, griezels en spinnen die het doolhof bevolken.

Deze Halloween activiteit is het meest geschikt voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Voor jongere kinderen of kinderen die niet zo graag griezelen is het adventure doolhof overdag ook gewoon geopend.

halloween akkermans

Halloween Doolhof

 

🎃Halloween knutselen bij tuincentrum Groenrijk 

Pompoen snijden , vleermuiskas maken of spinnen bekijken! Kom jij ook? 

Zaterdag 14 oktober Halloween-Vleermuis dag met workshops bij tuincentrum Groenrijk Schalk!

halloween groenrijk schalk

Meer info

 

🎃Halloween Zwemmen bij Sonsbeeck

Op vrijdag 27 oktober staat het discozwemmen geheel in het teken van Halloween...

Halloween Discozwemmen

Halloween Discozwemmen

 

🎃Haunted Playground 18+ 27 okt & 🎃Spooky Night bij Kabonk 28 oktober

Speciaal voor speelbazen tussen de 10 en 17 jaar!

Ook voor de kleine speelbazen organiseren we een Halloween special, namelijk Spooky Night (leeftijd tussen 10 en 17 jaar mét stalen zenuwen)! Kom op zaterdag 28 oktober spelen & spoken tot de schemer valt van 18:30 tot 22:00 uur! Is jouw speelheld op sokken 10, 11 of 12 jaar? Dan vragen we een begeleider om aan te sluiten...Als je durft!

PPPPPSSSSTTTTTT Denk je nou wauw super gaaf maar ben jij al 18+? 

Speciaal voor jou organiseert Kabonk op vrijdag 27 oktober de Haunted Playground....

spooky night

Meer info over beide dagen...

 

🎃Nacht van de Nacht legendejagers en weerwolven bij Wolfslaar 28 okt

Zaterdag 28 oktober als de zon onder is, komen de weerwolven tevoorschijn. En niet alleen weerwolven. Wolfslaar wordt voor één nacht een landgoed van duistere wezens, grimmige sujetten en betoverende plekjes. Het wordt een nacht met vele, vele duistere verhalen. Beleef deze nacht met ons en geef je snel op! Blijf uit de klauwen van de weerwolven

weerwolven

Meer info

 

Halloween, waar kom dat eigenlijk vandaan?  

We vieren Halloween op 31 oktober. De naam "Halloween" is afgeleid van All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was dan binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar. 

De Kelten geloofden dat op Halloween de geesten van de gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Later is deze traditie vermengt met andere tradities en nu vieren we op 31 oktober op onze manier Halloween in Nederland. 

Kinderen verkleden zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. De bewoners geven de kinderen dan vaak snoepjes. Ook kunnen ze een liedje zingen;

Halloween, halloween heeft u hier een spook gezien?
We komen ze verjagen en een snoepje vragen....

Ben je op zoek naar nog meer leuke uitjes? Bekijk onze volledige eropuit agenda 

 

TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda e.o.