Ben jij al bekend met Akkermans?

Wij waren dit nog niet maar wat zijn we enthousiast! Als verrassing voor mijn gezin zijn wij gaan varen bij Akkermans. Wij komen zelf uit Breda dus de weg ernaartoe was al een hele belevenis tussen de weilanden door; niemand had een idee waar we naartoe zouden gaan. Fantastisch! Aangekomen bij het Grand Café op het terrein van Akkermans ben ik binnen de picknickmand gaan ophalen die we mee konden nemen op de boot. Het was nog even spannend want toen we uit Breda vertrokken regende het hier. Ik heb contact gehad met Jeroen en die wist te vertellen dat als wij er zouden zijn het droog zou zijn in De Heen dus wij hadden geluk. Als het volgens de buienradar 2 mm regent, er onweer is of windkracht 6 of meer mag je kosteloos je uitje verplaatsen.

Nadat ik de picknickmand heb opgehaald vertrekken we naar de stijgeraanleg. Dit is een belevenis op zich. We hebben een routekaart meegekregen en we parkeren (gratis) op aangegeven plek. We steken de dijk over en komen aan bij de monumentale sluis van Beneden Sas. Super leuk om mee te maken want we moeten even wachten voordat we kunnen oversteken naar het eilandje waar Restaurant Beneden Sas ligt en de stijger waar wij aan boord gaan.

gezin       Akkermans schelpenpad     boot

Bij de sloep aangekomen is er al iemand druk in de weer om de boot helemaal droog te maken. We krijgen een korte uitleg, de kids krijgen een zwemvest aan (deze zijn ruim aanwezig) en we kunnen vertrekken. Er staan verschillende routes op de kaart en wij gaan naar Steenbergen. De vaartocht is prachtig. Wij wisten niet dat dit natuurgebied; de Steenbergse Vliet zo mooi is. Er valt onderweg genoeg te zien zoals vogels, waterdieren, andere boten, prachtige omgeving, en we boffen want het regent de hele tocht niet. De picknickmand is goed gevuld met lekker drankjes, koffie&thee, lekkere belegde boterhammen, chocolade en heerlijke koeken, echt gezellig om zo op de boot te kunnen lunchen. Trouwens je kunt ook in plaats van een picknickmand een borrelmand bestellen... er is dus echt aan alles gedacht zodat er voor iedereen wat wils is.

 

akkermans uitzicht    schipper     omgeving

We komen aan in Steenbergen. Hier bellen we de Havenmeester en hij verteld ons waar we kunnen aanmeren. Mijn partner heeft zich ontpopt tot echte kapitein dus we kunnen zonder slag of stoot aan wal. We lopen een rondje door Steenbergen en eten onderweg een lekker ijsje. Daarna gaan we weer aan boord en varen we de prachtige route terug naar Beneden Sas.

Akkermans-Steenbergen    uitkijk    vlot

Je kunt na het varen wat gaan drinken, borrelen of eten bij het Restaurant Beneden Sas maar wij gaan terug naar het Grand Café want we gaan Adventure midget Golfen. We startten vol goede moed want het zonnetje is inmiddels doorgekomen. Helaas is dit van korte duur want opeens breekt de hemel op en komt het met bakken naar beneden. Jammer voor ons want de baan is echt geweldig. De treasure Island Golf is helemaal in het piratenthema gemaakt. We hebben hem dus maar een klein stukje kunnen doen maar wat we hebben gezien is het echt super gaaf. We gaan nog even binnen wat drinken, ook hier is het goed vertoeven. We mogen gelukkig binnenkort terugkomen om alle holes af te maken. We gaan dan voor mooi weer want er is ook een hele leuke speeltuin en een heerlijk terras. 

Wij hebben dit gezinsuitje echt super leuk gevonden. En we willen dus ook nog even zeggen dat het niet uitmaakte dat het weer niet super was het belangrijkste was dat het droog was tijdens het varen. Ook de kinderen hebben zich heel goed vermaakt en kunnen niet wachten tot we weer gaan.

Bij Akkermans is nog veel meer te beleven. Je kunt hier ook terecht met familie uitjes, groepen, collega's, vrienden uitjes en nog veel meer.

Wil je meer info over Akkermans klik hier?

Wist je dat je ook kinderfeestjes kunt boeken bij Akkermans?