Lees hier de maandelijkse Go-Kids gezinsagenda voor het Stadsblad

Gezinsagenda voor de maand september 2019  

Voor september heeft Go-Kids weer een aantal  tips voor leuke gezinsuitjes in de regio. De (vaak gratis) uitjes van deze agenda zijn bijeen gebracht door Saskia Hardeman, moeder van twee kinderen. Op de website Go-Kids staan alle uitjes in de AGENDA bij elkaar, zo hoopt Saskia iedereen te helpen om er makkelijk met het gezin op uit te kunnen gaan in de regio.

Hierbij een overzicht van de leukste gezinsuitjes uit de Go-Kids Breda agenda van de maand september:

Kleuterbios bij Pathé Breda

Op zondag 1 september om 10.30 uur is het weer kleuterbios bij Pathé Breda aan het Chasséveld. Dan draaien ze speciaal voor alle kleuters de allerleukste films, waarbij het licht niet helemaal uit gaat en ook het geluid wat zachter staat. Dit keer in de kleuterbios de nieuwste film van Thomas de Trein!

Open lesdagen bij Nieuwe Nobelaer en Nieuwe Veste 

De scholen zijn begonnen en daarmee ook het nieuwe seizoen met culturele lessen en cursussen bij Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur en  Nieuwe Veste in Breda! Begin september mogen jullie bij beiden culturele aanbieders gratis kennis maken met alle cursussen!

Nieuwe Nobelaer

Van maandag 2 t/m vrijdag 6 september kan iedereen gratis kennismaken met de cursussen dans, beeldend, theater, media en muziek (groepslessen) van Nieuwe Nobelaer. Inschrijven voor deze proef lessen is niet nodig en afhankelijk van de les kunnen jullie meedoen of meekijken. Op zaterdag 7 september openen de deuren van de muziekafdeling van Nieuwe Nobelaer zich. Jullie mogen dan tussen 14.00 en 16.00 uur verschillende instrumenten uitproberen. Iedereen die graag muziek wil maken maar nog niet weet welk instrument het beste past, is van harte welkom. Van accordeon tot cello, van gitaar tot dwarsfluit en alles daartussenin mag aan een persoonlijke test worden onderworpen. Enthousiast geworden en zin in een proefles? Tijdens deze middag kunnen jullie je hiervoor gratis inschrijven. Ga voor meer informatie en het volledige (proef)rooster van de Open Lesweek naar nieuwenobelaer.nl/openlesweek of kijk in de Go-Kids agenda

Nieuwe Veste

Op zondag 8 september tussen 11.00 uur en 17.00 uur is het de beurt aan de Nieuwe Veste. Op die dag kunnen jullie ervaren en vrijblijvend proeven van alle creatieve cursussen voor klein en groot op het gebied van taal, creativiteit en kunst. Veel activiteiten duren maximaal 30 minuten zodat je de gelegenheid hebt om lekker veel uit te proberen! Meedoen is gratis en iedereen is welkom aan de Molenstraat 6 in Breda!

(kinder)corso Zundert

Op 8 september is het weer bloemencorso in Zundert dat weten veel mensen maar kennen jullie ook het kindercorso? Twee weken na het grote corso, op de derde zondag van september, mogen de jongere Zundertse corsobouwers laten zien hoe zij een corso wagen versieren. Dit jaar wordt het kindercorso gehouden op zondag 15 september. Met een indrukwekkende, kleurrijke stoet van ongeveer 180 wagentjes en met ruim 700 kinderen kan je zien dat ook de kinderen van Zundert het corsovirus hebben! Deze stoet is gratis te bekijken tussen 13.00 uur en 16.00 uur ongeveer. Meer informatie vind je in de Go-Kids agenda of op www.bloemencorsozundert.nl/kindercorso

Open Monumentendag

Op zaterdag 14 en zondag 15 september is het weer Open Monumentendag. Tijdens deze dagen openen heel veel monumenten door het hele land gratis hun deuren. Je komt daardoor op plekken waar je normaal helemaal niet mag of kan komen en je leert wat over de geschiedenis van je woonplaats. Super leuk voor gezinnen met kinderen dus!  Er is van alles te zien, doen en beleven. Zo zijn er speciale kinder/familie rondleidingen langs verschillende monumenten zoals de koepel gevangenis in Breda. Ook kunnen jullie met de kids meedoen aan workshops. Kinderen kunnen zelf op zoek naar echte archeologische schatten, het leven van een soldaat ervaren en mee met de paardentram. Maar er is nog veel meer te zien en beleven. Veel van de (familie) activiteiten en bezoeken zijn gratis!  Ook in Oosterhout en Etten-Leur openen monumenten hun deuren op 14 en 15 september en ook in deze steden zijn veel activiteiten voor gezinnen. Er zijn diverse wandelingen en fietsroutes en jullie kunnen in Oosterhout een echte schat zoeken met behulp van GoaCache. Wil je alle kindvriendelijke activiteiten op deze dagen in Breda, Oosterhout en Etten-Leur zien? Kijk dan naar het overzicht in de Go-Kids agenda.

Landelijke fruitplukdagen

In september zijn de landelijke fruitplukdagen, een super leuk gratis uitje voor de hele familie. Wil jij ook een hap zetten in een appel die je zojuist zelf geplukt hebt in een echte boomgaard? Kom dan naar de landelijke fruitplukdagen. Op alle zaterdagen in september laten fruittelers graag hun bedrijf zien en leren jullie alles over het telen van fruit. Naast het zelf plukken van je appels, peren en ander fruit zijn er vaak ook extra activiteiten zoals proeverijen, wandelingen door de boomgaard en leuke dingen voor kinderen. Voor gezinnen zijn de landelijke fruitplukdagen een feest en tegelijk een leerzaam dagje uit. Veel van de deelnemende telers hebben een mooie eigen winkel met ambachtelijke producten. De landelijke fruitplukdagen zijn dit jaar op zaterdag 7 september, zaterdag 14 september, zaterdag 21 september en zaterdag 28 september. Kijk in de Go-Kids agenda voor een kaartje met alle telers hier in de buurt

Kledingbeurzen

In september organiseren tal van enthousiaste vrijwilligers ieder jaar leuke tweedehands kledingbeurzen in de regio Breda. Handig als je kinderen hebt in een groeispurt! Op 7 september vanaf 8.00 uur tot 12.00 uur is er een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs in Princenhage. De beurs is in Gemeenschapshuis de "Koe", Ambachtenlaan 1 in Breda.  Op 21 september is er een beurs in Teteringen. Deze tweedehands beurs is van 9.30 uur tot 12.30 uur in 't Web (in De Stee), Zuringveld 1, 4847 KS Teteringen. Toegang tot de beurzen is gratis en een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

Lichtsloepenparade

Noteer 21 september alvast in de agenda. Het is dan namelijk weer tijd voor de jaarlijkse lichtsloepenparade door de singels van Breda. Kom met de kids kijken naar de super mooi verlichte boten verlichte boten. De tocht start om 20 uur vanaf de Marksingel ter hoogte van café de Markhoek. Kijk voor de precieze route in de Go-Kids agenda of op lichtsloepenparade.nl

Gratis trollentocht bij kinderboerderij

Op 29 september is er een gratis Trollentocht voor kids bij kinderboerderij Wolfslaar aan de Wolfslaardreef in Breda.  Om 12.00 uur vertrekt deze gratis trollentocht vanaf de kinderboerderij.  Trollenkinderen zijn de leukste, een beetje ondeugend en niet bang om vies te worden. Houd de agenda van Go-Kids of kinderboerderij Wolfslaar in de gaten voor de exacte tijden, deze kunnen nog wijzigen voor eind september. 

Kindvriendelijke terrassen

September is een vaak nog heerlijke maand om met het gezin naar het terras te gaan. Onze regio kent heel veel heerlijke kindvriendelijke terrassen.  De volgende 5, in willekeurige volgorde, zijn populair bij Saskia en haar familie. Het terras met nieuwe speeltuin bij het Smokkelaartje in Strijbeek is fantastisch na een wandeling langs de oude smokkelroute naar België. Het terras met draaimolen bij de 7 heuveltjes in Breda combineert perfect met een bezoek aan het speelbos in het Mastbos. De speeltuin bij het fijne terras van Dennenlucht in Breda is erg mooi en heeft veel houten speeltoestellen voor kinderen van verschillende leeftijden. Restaurant Dennelucht is goed te combineren met wandeling met de kinderen over het mooie vlonderpad in het Mastbos van Breda.  Het terras van de Koeckers in Den Hout grenst direct aan de grote en mooie speeltuin met glijbanen , trampolines, tokkel banen en nog veel meer. Tot slot vermelden we het terras met speeltuin bij Huis ten Bosch in Chaam, wist je dat het in 2019 op plek 24 van de landelijke terras top 100 stond?! Tip: Je kunt hier ook een schat zoeken! Al deze super terrassen vind je op de website van Go-Kids regio Breda.

Koffie met kids ochtenden CJG Breda

Ken jij Koffie & Kids al? CJG-vrijwilligers organiseren wekelijks of maandelijks Koffie & Kids bijeenkomsten op verschillende plekken in Breda. Hier kunnen ouders ervaringen met elkaar uitwisselen over opvoeden. Ondertussen kunnen de kinderen lekker spelen. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk bij Opgroeien op de Go-Kids pagina op direct op de website van het CJG Breda bij Koffie & Kids voor de locaties en de tijden.

Eind volgende maand vind je in Het Stadsblad weer een overzicht met de leukste uitjes uit de agenda van Go-Kids regio Breda, maar dan van de herfstmaand oktober. Heb je eerder inspiratie nodig? Kijk dan hier