Carnavalsoptochten in de regio Breda 2020    

Carnaval komt er aan. Naar welke optocht gaan jullie met de kinderen kijken? Hieronder vind je een handig overzicht van de carnavals optochten van Breda, Oosterhout, Etten-Leur, Prinsenbeek en alle dorpen van de regio Breda. Ook vind je een link naar de pagina's van de organiserende carnaval stichtingen en verenigingen voor nog meer informatie over carnaval 2020 in en om Breda.   

Carnavalsoptocht Kielegat  (Breda) 2020

Kindercarnaval Breda 2020

 • zondag 23 februari 2020 Kinderoptocht/ Brakkensliert Breda Start 13.30

De Brakkensliert is dè kinderoptocht van Breda. Wil je meedoen aan de Brakkensliert? Zorg voor een leuk carnavalspak en/of beeld iets grappigs uit voor deze kindercarnaval optocht. Doe dat alleen of samen met vriendjes, vriendinnetjes, klasgenootjes, buurjongens en buurmeisjes.

Na de Brakkensliert zal het Chassé Theater om 15.00 uur haar deuren openen om de kinderen en ouders een onvergetelijke middag te bezorgen. Terwijl in de grote feestzaal de Brakken de polonaise lopen, spelen de allerkleinsten in de foyer allerlei spelletjes. Traditiegetrouw is de schminkhoek één van de grote trekpleisters van dit kindercarnaval. Zo rond de klok van vijf uur zal de Prins de prijzen uitreiken van de Brakkensliert, het hoogtepunt voor alle deelnemende kinderen. Kortom een onvergetelijke en zeer kindervriendelijke middag met veel feest en plezier!

Grote Optocht Breda 2020

 • maandag 24 februari 2020 De Grote carnavalsoptocht van Breda. Start 12.00 uur

Tijdens Grote Optocht van ’t Kielegat zullen om 12.00 uur vanaf einde Haagdijk (Kopse Kant) alle kleine en grote wagens gaan rijden. De loopgroepen/paren/individuen starten iets later vanaf de Markendaalse weg. Vervolgens gaat de sliert via de Haagdijk, de Vismarktstraat en Reigerstraat naar de Grote Markt, om via de Halstraat, Houtmarkt en de Ginnekenstraat, de Keizerstraat op te draaien. Daarna is het via de Oude Vest en de Vlaszak richting de Boschstraat, waar het hele feest eindigt.

Alle informatie over het Kielegats carnaval, de volledige carnavalsagenda en alles over de optochten in het centrum van Breda info vind je hier en hier

Carnavalsoptocht in Kaaiendonk (Oosterhout) 2020

 • zondag 23 februari  Grote Optocht van Kaaiendonk Start 13.11
 • dinsdag 25 februari  Kinderkopkesoptocht Kaaiendonk. Start 14.30 uur

De Kinderkopkesoptocht is de carnavalsoptocht voor kinderen. Alle kinderen zijn welkom en worden uitgedaagd zich zo leuk mogelijk te verkleden!

Alle informatie over het kaaiendonkse carnaval vind je hier.

Carnavalsoptocht Boemeldonck (Prinsenbeek) 2020

 • zaterdag 22 februari Jeugdoptocht Start 12.00 uur

Op Carnavalszaterdag 22 februari trekt Boemeldoncks Kinderoptocht weer door de straten van het dorp.

Deze kinderoptocht is geheel door en voor kinderen. Jaarlijks zijn er meer dan 120 deelnemers. Met al deze kinderen is het een kleurrijke, spontane, gezellige en creatieve optocht.

 • zondag 23 februari Grote Optocht Start 13.00 uur

De Boemeldoncks Grote optocht gaat weer door de straten van het dorp. De optocht start om 13.30 uur op de Markt. De wagens stellen op in de Groenstraat en Vianendreef. De ervaring leert dat u ca. 2 uur kijk-, luister- en feestgenot ondergaat voordat de laatste wagen gepasseerd is. Het is een optocht vol leut, kleur, plezier, show, emotie, lach, muziek, licht maar ook vele bouwkunsten en tientallen 'kastelen op wielen'.

 • dinsdag 25 februari  19.30 uur Lampionnenoptocht

Alle informatie over het Boemeldonckse carnaval vind je hier.

Carnavalsoptocht Stijlorenrijk en Ut Zwaaigat (Etten-Leur) 2020

 • zaterdag 22 februari 2020 Jeugdoptocht / kindercarnaval van Etten (start 13.00 uur)

De Kinder optocht is een jaarlijks evenement op carnavalszaterdag. De Kinder optocht start om 13.00 uur. Kinderen met de leeftijd tot en met 13 jaar kunnen deelnemen in verschillende categorieën. Circa 280 kinderen maken jaarlijks een wagentje en/of een ludieke act voor deze kinderoptocht. Meestal halen zij hun inspiratie uit de motto's van de Stijloren en de Leurse Leut.

De route van de optocht is: Start vanaf de Dreef, Markt, Oude Bredaseweg, Anna van Berghemlaan, Oranjelaan, Wilhelminalaan, Liesbosweg, Plantijnlaan, Concordialaan, van ‘t Hoffstraat, Lindebleek, Van Bergenplein waar de optocht weer wordt ontbonden. De kinderoptocht stelt zich op in de Dreef.  De aankomst van de laatste deelnemer wordt uiterlijk om 15.00 uur verwacht.

 • zondag 23 februari 2020 Optocht van Etten- Leur (start 13.30 uur)

De start van de Grote optocht wisselt jaarlijks. Met een oneven jaartal start de optocht in het Zwaajgat (Leur) en met een even jaartal (2020 !) start de optocht in het Stijlorenrijk (Etten). Als de optocht start in het Zwaajgat zal de prinsenwagen van de Stijloren voorop gaan. De prinsenwagen van de Leurse Leut sluit de optocht af. Het jaar daarop is het precies andersom. 

Alle informatie en het hele carnavalsprogramma van Etten-Leur vind je hier.

Carnavalsoptochten dorpen regio Breda 2020

Natuurlijk heeft ieder dorp in de regio Breda zijn eigen carnavals optocht. Een carnavals optocht is heel leuk om met kinderen te bezoeken of je nu wel of niet van het carnavalsfeest bent, een (gratis) optocht met vrolijke mensen is altijd super leuk om te bekijken met de kinderen.  

De dorpen in de regio Breda hebben allemaal hun eigen carnavals optocht, een aantal daarvan staat hier in de Go-Kids agenda.

Op zaterdag 22 februari 2020 zijn er carnavalsoptochten in :

Op zondag 23 februari 2020 zijn er carnavalsoptochten in :

Op maandag 24 februari 2020  zijn er carnavalsoptochten in:

 • Den Hout (12.00 uur)
 • Chaam (start 13.30 uur)
 • Teteringen (start 13.30 uur)

Op dinsdag 25 februari 2020 zijn er carnavalsoptochten in:

NB missen we nog leuke regionale carnaval optochten uit de dorpen? Meld ze dan via Breda@Go-Kids.nl en we zullen ze er bij zetten in het overzicht!