Wat te doen met kinderen als het regent in regio Breda? 

Go-Kids heeft 10 leuke activiteiten voor kinderen om te doen met slecht weer en regen.

In dit blog lees je tips om te doen met kids op regenachtige dagen in de vakantie of het weekend?! We hebben wat ideeën om eropuit te gaan met de kinderen en enkele tips voor thuis. Want ook als het regent, is er genoeg te beleven voor kinderen. 

10 tips voor leuke activiteiten met kinderen als het regent in de regio Breda:

1) Ga lekker binnen zwemmen met de kinderen 

Lekker blijven oefenen met zwemmen en veel waterpret! Check de tips met binnen zwembaden in de regio Breda.

 2) Ga gezellig naar de film met de kinderen.

Er zijn onwijs veel leuke kinderfilms in de bios, dus hier zit je lekker droog en genieten maar! Zijn de kids 11 jaar of jonger? Dan kun je met het Pathé Kinderticket voor slechts € 6,- naar de allerleukste films! 

3) Ga naar de bibliotheek of spelotheek met de kinderen. 

In het weekend en op woensdag middag zijn er vaak extra activiteiten bij de bieb en natuurlijk kan je lekker samen lezen of boeken lenen. Een bezoek aan een spelotheek is ook leuk om speelgoed te lenen. Kijk hier voor een overzicht van de bibliotheken en spelotheken in de buurt en hun activiteiten voor de komende dagen

4) Bezoek een museum met de kinderen.

Er zijn genoeg leuke kindvriendelijke musea in regio Breda. Je kan hier zo een paar uurtjes spenderen en je steekt er ook nog iets van op. Kijk hier voor een handig overzicht voor de regio Breda 

5) Ga bowlen, laser gamen, karten of indoor trampoline springen met de kinderen.

Er zijn veel kinderen die hun energie kwijt moeten, dus bij slecht weer is het heerlijk als ze de ruimte hebben om lekker te spelen. Kijk hier voor een handig overzicht van actieve indoor "sport" plekken.

6) Ga naar een indoorspeelpaleis of binnenspeeltuin met de kinderen 

Bij regenachtig weer is een indoor speelparadijs voor kinderen een uitkomst. Er zijn in regio Breda genoeg indoor speel mogelijkheden, zoals Speelboerderij De Vossenberg, Funzone  en nog veel meer.   Kijk hier voor een overzicht van binnen speelplekken on de regio Breda

7) Trotseer de regen en ga de natuur in, laarzen aan en paraplu’s mee.

Wist je dat er DRIE laarzenpaden hier in de regio zijn? Super leuk om met laarzen aan in de plassen te stampen! Natuurlijk kun je ook gewoon naar een van de leuke speelbossen in de regio gaan. Kijk hier voor een overzicht van alle kindvriendelijke plekken in de natuur hier in de regio. 

8) Wil je de deur liever niet uit?  Knutsel een regenmeter met de kinderen!  

Wil je een leuke regen knutseltip voor kinderen tijdens de regen? Maar je eigen regenmeter! Kijk hier hoe je een eigen regenmeter maakt

Heb je hem gemaakt? zet hem op Insta met de #gokidsbreda er bij of tag ons @gokidsbreda. Wij zijn benieuwd!

9) Bak of kook iets lekkers met de kinderen !  

Iets lekkers bakken met de kinderen (bijvoorbeeld taart, cupcakes, pepernoten, pannenkoeken).  Eerst even samen naar de winkel om inkopen te doen en dan gezellig samen in de keuken. Vooral het versieren van de cupcakes of koekjes vinden mijn kinderen altijd een groot feest!

10) Tot slot => Check de Go-Kids regio Breda agenda voor leuke kinderactiviteiten per dag weergegeven in de regio Breda!