Ben je op zoek naar een gratis en leuk uitje in de regio met de kinderen? Gewoon voor als je even erop uit wil met de kids? 

10 Leuke, goedkope uitjes in de Natuur met Kinderen

Wandelen over het Vlonderpad in het Mastbos

Ben je al bekend met het prachtige vlonderpad van het Mastbos in Breda? Hier kun je heerlijk wandelen. Natuurlijk zijn er ook andere mooie wandelpaden in het Mastbos, zoals het Speelbos van het Mastbos of het kabouterpad met de opdrachten van Daantje Den.

Loop het Smokkelpad over de Grens met België

Zin om een oude smokkelroute te verkennen bij de grens? Op de Strijbeekse Heide is er een 8 kilometer lange wandeling langs de grens. Je passeert twee keer de grens met België, wat te zien is aan de grenspalen langs de route. Erg leuk om met kinderen te doen! Als je met kleine kinderen bent, kun je de route iets inkorten. Hier vind je onze tips.
Tevens kan je lekker gaan eten en of wat drinken bij De Smokkelaar.

Buiten Spelen in een Speeltuin met de Kinderen

Met mijn eigen Go-Kids bezoek ik regelmatig regionale speeltuinen. Hieronder vind je, in willekeurige volgorde, onze top van de leukste gratis speeltuinen! Het zijn super leuke plekken, goed onderhouden en groot genoeg. In deze speeltuinen kun je ook prima een kinderfeestje vieren. Bekijk hier de leukste gratis speeltuinen.

Loop het Blote Voetenpad bij Bergen op Zoom

Het is even een stukje rijden, maar absoluut de moeite waard: het 2,5 kilometer lange blotevoetenpad bij Bergen op Zoom! Hier loop je op blote voeten over verschillende ondergronden, geweldig leuk! Kijk hier voor alle informatie over het blotevoetenpad in West-Brabant.

Op zoek naar Legendes uit de Regio met de Kinderen

Hoe zou het zijn om de verschillende legendes uit de regio Breda zelf te ervaren? Maak een legendetocht met de kinderen en ontdek welke legendes er zijn. Legendetochten zijn uitgezette wandelingen rondom bijzondere plekken met spannende verhalen uit de regio. Een mooie tocht begint bijvoorbeeld vanaf Wolfslaar, genaamd "Mysteries van Wolfslaar". Deze wandeling duurt ongeveer 1 uur en gaat door het prachtige Landgoed Wolfslaar. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende legendetochten in de regio Breda.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

De 7 heuveltjes Breda
Meer weten

De 7 heuveltjes Breda

Galderseweg 27, Breda

Super gezellige eetcafĂ© met heerlijk terras en leuke speeltuin aan de Galderseweg, recht tegenover h... bekijk

 
De Smokkelaar
Meer weten

De Smokkelaar

Goudbergseweg 8, Strijbeek

Wandelen in de natuur van de Strijbeekse heide. Familierestaurant De Smokkelaar De Smokkelaar is een ... bekijk

 
Dennenlucht Breda
Meer weten

Dennenlucht Breda

Heistraat 15, Breda

Familierestaurant in het Mastbos bekijk

 

Bewonder de Blind Walls van Breda

In Breda vind je meer dan 80 muren die beschilderd zijn door kunstenaars! De muurschilderingen zijn allemaal uniek en erg leuk om te bewonderen, vooral samen met de kinderen. Kijk hier voor meer informatie.

Spelen in een van de Speelbossen van Breda

Wist je dat we hier in de regio maar liefst 6 speelbossen hebben? Kijk hier voor een overzicht. Welk speelbos vinden jouw kinderen het leukste?

Is het Warm? Bezoek dan Gratis Waterspeelplekken in de Regio Breda

Ga met de kinderen naar een speeltuin met waterpomp of een speelfontein. We hebben alle leuke waterspeelplekken voor kinderen in de regio voor je op een rijtje gezet! (Speeltuinen met water, bedriegertjes, waterspeelplekken in het park). Bekijk ons overzicht.

Zelf Bloemen Plukken in de Pluktuin met Kinderen

Ben je al eens in een pluktuin geweest? Erg leuk, je kunt je eigen boeket bloemen plukken. West-Brabant heeft verschillende pluktuinen. Kijk hier voor een overzicht.

Wandel een Foodwalk en Pluk je Eigen Maaltje bij Elkaar

Lekker wandelen met de kinderen door de natuur en tegelijkertijd je eigen maaltijd plukken? Dat kan met Foodwalk routes die verspreid zijn door heel Nederland. Foodwalks zijn wandelingen waarbij je aan de hand van heerlijke recepten en een eenvoudige routebeschrijving zelf je eigen maaltijd bij elkaar plukt. Tijdens de wandeling kun je bijvoorbeeld bramen plukken in Breda. Kijk hier voor meer informatie.

TIP: wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Breda in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda 

Log In