In de zomervakantie naar het Stedelijk Museum Breda met de kinderen

Deze zomervakantie zijn er weer een aantal mooie nieuwe tentoonstellingen in het Stedelijk Museum Breda. Een aantal exposities zijn bijzonder geschikt om met je gezin te bezoeken. Hebben jullie bijvoorbeeld de Nassauwandeling en speurtocht al gedaan?

Familieroute op reis met Sasha

Zijn jouw kids dol op reizen en/of fotografie? Dan is de tentoonstelling Sasha!- 50 jaar modefotografie erg leuk. Piramides, regenwouden, moskeeën en de Eiffeltoren: in de tentoonstelling van modefotograaf Sacha van Dorssen kun je ze allemaal ontdekken. Met de familieroute Op reis met Sacha krijgen kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar hun eigen reisboekje. Ze krijgen hints om naar foto's te speuren en komen ondertussen veel te weten over de wereld van fotografie en reizen. Wist je bijvoorbeeld dat Sacha altijd een eigen ventilatortje meenam om het haar en de kleding mooi te laten wapperen voor de foto? 

Verhalentour voor gezinnen

Trix en Max, de koninginnen van Stedelijk Museum Breda zijn tegenwoordig te vinden bij de ingang van het museum. Daar hangen ze al een tijdje, maar ze zouden het zo leuk vinden om hun oude bekenden in de museumzalen van De Collectie nog eens te zien. In deze audiotour voor families word je meegenomen door Trix en Max om kennis te maken met alle bijzondere karakters die je tegenkomt als je door de historische tentoonstelling van het museum loopt. Zo vertelt Anthony het varkentje hoe hij vroeger de mensen beschermde tegen nare ziektes, verklappen de vogels die al 500 jaar boven de stad vliegen wat ze hebben ontdekt en vertelt de heks van Dongen waarom ze zo goed wol kan spinnen 

Summerschool (voor kinderen vanaf 7 jaar)

Tijdens Summerschool kruipen kinderen in de huid van een kunstenaar. Waarom maak je kunst en hoe doe je dat? Verschillende kunstenaars gaan in op die vraag en geven workshops aan kinderen van zeven jaar en ouder. Elke kunstenaar heeft zijn of haar eigen specialiteit, waardoor de workshops elke week weer anders zijn. In de zomervakantie op woensdag, donderdag en vrijdag van 10:00 uur tot 13:00 uur.

Kunst kijkpuzzel voor kinderen van 4 tot 7 jaar

Voor de jongste museumbezoeker is er de Kunstkijkpuzzel. Kinderen krijgen een kijk-kaart en gaan op zoek naar beeld- en associatiefragmenten in de tentoonstelling De Collectie. Een paar werken zijn uitgelicht. De kinderen leren goed te kijken waar het beeld bij hoort. Als ze alle kunstwerken hebben gevonden kunnen ze bij de receptie een cadeautje ophalen. 

Meer informatie