Wandeltocht /struintocht met gids over Tiengemeten (OERRR activiteit)

Lekker met een gids struinen door ruige natuur van Tiengemeten

Uitdagende wandeltocht op plaatsen waar je anders nooit komt

Struintocht over Tiengemeten
Een hele dag struinen door de Wildernis van Tiengemeten. Je komt op plekken waar je anders nooit komt. Wandel mee met de gids en ontdek zelf de ruimte, rust en ruigte van het unieke natuureiland. Een aanrader voor liefhebbers van ruige natuur. Trek wel laarzen of hoge waterdichte schoenen aan!

Wandeling door ruige getijdennatuur
In de Wildernis hebben het water van het Haringvliet en getijden vrij spel. Kleine, nieuwe kreekjes en stroompjes groeien langzaam uit tot brede geulen. Aan de zuidkant van het eiland zit een metersbreed gat in de dijk. Een prachtig gebied met ruige getijdennatuur! Niet voor niets heeft de bever de Wildernis uitverkoren om zijn burcht te bouwen.

Jullie wandelen onder leiding van de gids door dit prachtige gebied en je gaat af en toe ook door water. Met een bootje steken jullie de kreek over die aan de zuidkant het eiland binnenstroomt. Trek dus hoge, waterdichte schoenen aan!

Alleen op de wereld
Ook is het de favoriete plek van de roerdomp en een prima broedgebied voor vele rietvogels. Schotse hooglanders banen zich een weg tussen het riet en de wilgen en zorgen voor extra dynamiek. Hier, aan de zuidkant van Tiengemeten, waan je je alleen op de wereld.

Let op de tocht duurt 6 uur en is dus niet geschikt voor hele kleine kids.

Kijk hier voor meer informatie, de kosten en tips van de boswachter