Ouder Kind Cafe Nieuwe Noberlaer

Speciale editie Ouder & Kindcafé in Nieuwe Nobelaer tijdens Week van de Opvoeding

Tijdens het Ouder & Kindcafé ontmoeten (groot)ouders en verzorgers elkaar in Nieuwe Nobelaer Bibliotheek. Op donderdag 10 oktober vindt er om 20:00 uur een speciale editie van het Ouder & Kindcafé plaats die in het teken staat van de Week van de Opvoeding en het daarbij behorende thema ‘Hand in Hand’.

Christel van Dijk van Praktijk de Hand zal een interactieve lezing geven over het belang van hechting. Geïnteresseerden ontvangen informatie en worden daarnaast ook zelf aan het denken en spelen gezet.

De avond is gratis, maar om verzekerd te zijn van deelname graag wel even een mail sturen naar Mi.Bruijns@nieuwenobelaer.nl

Van 7 t/m 13 oktober 2019 vindt de landelijke Week van de Opvoeding plaats. Daarom heeft Nieuwe Nobelaer Bibliotheek een spreker uitgenodigd om een lezing te geven aansluitend bij het thema van de week, ‘Hand in Hand’. Christel van Dijk is orthopedagoog en systeemtherapeut bij Praktijk de Hand, een praktijk voor kinder-, jeugd- en gezinstherapie. In de praktijk geven ze onder andere therapie voor hechtingsproblematiek. Dit onderwerp zal centraal staan tijdens de lezing.

“De verbinding van een kind met zijn ouders/verzorgers is van groot belang voor de verdere ontwikkeling, bijvoorbeeld op het gebied van zelfvertrouwen. Door omstandigheden loopt dit proces soms niet goed, dan wordt er gesproken van onveilige hechting. Er kunnen dan problemen ontstaan in de emotieregulatie, het zelfbeeld en andere aspecten van de ontwikkeling”, aldus Christel.

Tijdens de lezing wordt aandacht besteed aan gehechtheidsstijlen, hechtingsproblemen en hoe hechting spelenderwijs bevorderd kan worden. De avond is gratis, maar om deel te nemen wel graag vooraf een mail sturen naar Mi.Bruijns@nieuwenobelaer.nl

Lees hier meer over het ouder kind café van Nieuwe Nobelaer