Leuke natuurwandeling met gids, super goed te combineren met een bezoek aan Natuurspeeltuin Speelnatuur   

Mini expeditie naar de Oude Polder op Tiengemeten

Ga met de gids mee op Mini Expeditie naar de Oude Polder. Jullie starten in het Bezoekerscentrum. Onderweg hoor je de verhalen van vroeger en leer je natuurlijk meer over de natuur op het eiland. Vanaf de Oude Polder kun je zelf je eigen plan trekken voor de rest van jouw dag op Tiengemeten.

Op ongeveer 2,5 kilometer van de haven op Tiengemeten ligt de Oude Polder: een kleinschalig historisch agrarisch landschap met de oorspronkelijke bedijking. Dit deel is het eerste deel van Tiengemeten dat in circa 1750 werd bedijkt; van zandplaat naar polder. Op deze akkers was al landbouw ver voor de oorlog.  Je vindt hier gewassen als boekweit, vlas en haver. Verder zie je op en bij de akkers bloemen, zoals klaprozen en verschillende kruiden. 

Voor iedereen

De route naar de Oude Polder is verhard, dus ook mensen met een rolstoel of rollator en kinderen in een kinderwagen of buggy kunnen mee met deze mini expeditie. Iedereen kan dus mee met deze korte wandeling! In de Oude Polder mag je ook kriskras tussen de gewassen door lopen. De paden door de akkers zijn niet verhard

Tip : deze expeditie is leuk te combineren met spelen bij in Speelnatuur. wat naast het bezoekerscentrum ligt 

Meer info en opgeven