Het deel uitmaken van een groep en samen met andere kinderen verschillende sporten beoefenen, is een goede ontwikkeling voor de fysieke en sociale training van een kind. Sporten is mogelijk voor kinderen van alle leeftijden. Sporten moet voor kinderen leuk zijn en maken dat ze zich ontwikkelen, zonder duidelijke competitieve elementen. De indeling van de verschillende sporten kan er iets anders uitzien. Het kan gaan om teamsporten, individuele sporten en spel voor de iets jongere kinderen. Weet je niet zeker welke sport het beste bij jouw kind past? Lees hier meer over de verschillende sporten en hun voordelen.

Voetbal

Voetbal is een van de populairste sporten, dus het is geen wonder dat voetbal ook een van de populairste sporten is die kinderen kunnen uitproberen. De sport is snel en vooruitstrevend. Het kind leert alles: passen, schieten en dribbelen, zowel individueel als in teamverband. Een positief aspect van voetbal is dat de kinderen al op jonge leeftijd leren hoe teamcohesie en samenwerking in elkaar steken, iets dat gedurende het hele leven belangrijk zal zijn. Voetbal is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Yoga

Dat veel volwassenen welzijn ervaren met behulp van yoga is geen nieuws. Maar weet je dat veel kinderen en tieners zich ook goed voelen door yoga te beoefenen? Kinderen kunnen al stress ervaren, wat tijdens de tienerjaren makkelijk toe kan nemen als de druk van het leven toeneemt. Yoga leert kinderen en tieners om tijd en ruimte te creëren om gewoonweg te ‘zijn’. Een yogamat kopen bij Yogashop maakt dat er ook thuis een moment van innerlijke rust gecreëerd kan worden, zonder de noodzaak om te presteren. Het bewustzijn dat hiermee gecultiveerd wordt herinnert ze eraan dat ze goed zijn precies zoals ze zijn. Ook moeten kinderen en tieners weten dat hun lichaam waardevol is: yoga draagt ​​bij aan dit lichaamsbewustzijn.

Atletiek

Vindt jouw kind het leuk om verschillende disciplines uit te proberen die zowel snel als uitdagend zijn? Dan is atletiek misschien iets. De jongste kinderen kunnen op een speelse en eenvoudige manier verschillende takken uitproberen. Wanneer de kinderen wat ouder worden, ontwikkelt het spel zich tot het leren van de basis van verschillende atletiekdisciplines, zoals verspringen, hoogspringen en hindernissen. Atletiek is een individuele sport waarbij de kinderen als individu goede aandacht krijgen, terwijl ze tegelijkertijd een gevoel van samenhang krijgen met de rest van de kinderen die trainen.

Parkour

Bij parkour betekent een obstakel een kans. De sport, die ook wel freerunning wordt genoemd, vereist behendigheid en moed. Parkour is snel en lijkt een beetje op acrobatiek, waarbij je kind stoere trucjes leert en snel en efficiënt over obstakels heen komt. Parkour kan zowel buiten als binnen worden uitgevoerd. Wanneer het kind parkour beoefent, wordt zowel fysieke als mentale kracht ontwikkeld door snelle beweging en creatieve oplossingen.