Ben je op zoek naar ideeën voor de taart van je jarige zoon of dochter, welke je relatief makkelijk zelf kunt maken? Dit artikel helpt je op weg! Niet alleen is het hartstikke leuk om zelf een taart te bereiden voorafgaand aan een kinderfeestje; je kunt ook overwegen om tijdens het kinderfeestje zelf taartjes te maken met de aanwezige gasten. Denk aan cupcakes die je de vriendjes en vriendinnen van je jarige kind kunt laten versieren. Het is direct een leuke activiteit voor het feestje! Combineer het maken van de cupcakes met het kijken van een film, of bijvoorbeeld een spelletjesmiddag.

De benodigdheden voor het bereiden van een taart of het laten versieren van cupcakes bestel je tegenwoordig eenvoudig online. Er zijn verschillende webshops die een siliconen backvorm online kopen mogelijk maken, evenals het bestellen van verschillende mixen voor creatieve baksels. Het gaat om mixen die je vaak niet in de supermarkt vindt.

Cupcakes versieren tijdens het feestje van je kind

Zoals reeds aangehaald werd kun je kinderen tijdens het feestje van je zoon of dochter zelf cupcakes laten versieren. Je hebt er maar weinig voor nodig om een dergelijke activiteit tot een succes te maken! Kijk online alvast eens naar alle verschillende soorten cupcakes waarvoor bakmixen worden aangeboden. Welke van deze cupcakes spreekt je zoon of dochter het meeste aan? Kies bijvoorbeeld tussen naturel- en glutenvrije cupcakes. Het is verstandig de cupcakes vooraf zelf alvast te bakken; de kinderen zorgen voor het versieren ervan. Begin hier niet te laat mee! Je hebt enige tijd nodig om de cupcakes af te laten koelen na het bakken ervan.

Tip: vergeet niet om feestelijke muffinvormpjes in huis te halen voor de kleine bakkers! Je kunt kiezen voor een klassiek vormpje, maar bijvoorbeeld ook voor vormpjes passend bij een specifiek thema. Denk aan vormpjes in het thema van dinosaurussen of auto’s.

Versieringen in huis halen voor de cupcakes

Er zijn talloze versieringen te vinden voor het decoreren van cupcakes. Populair is het gebruik van glazuur, wat je kunt mengen met vloeibare kleurstoffen om zo diverse kleuren te creëren. Op deze manier kunnen kinderen hun cupcake iedere gewenste kleur geven. Naast glazuur kan ook fondant van pas komen bij het versieren van cupcakes. Het is eenvoudig in verschillende vormpjes te snijden door kinderen. Met plastic vormpjes wordt dit nog makkelijker! Vergeet ook de verschillende toppings niet. Denk aan stukjes fruit, kleine snoepjes en bijvoorbeeld nootjes.

Creatieve ideeën voor de taart van een jarige zoon of dochter

Bak je liever zelf een taart voor de kinderen op het kinderfeestje? Er zijn tal van creatieve ideeën voor taarten te vinden, welke je relatief eenvoudig zelf bakt. Hieronder vind je er voorbeelden van; het zijn goede alternatieven voor de klassieke kwark- of appeltaart.

Maak een regenboogtaart voor je kind

Populair bij kinderen is een taart met veel kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een regenboogtaart, waarbij je met verschillende lagen cake werkt. Deze lagen geef je ieder hun eigen kleur. Zoals reeds aangehaald zijn er vloeibare kleurstoffen verkrijgbaar, die je kunt gebruiken voor het kleuren van het beslag voor deze lagen met cake. Tussen de diverse lagen gebruik je een crème of bijvoorbeeld iets als jam om de taart van voldoende smaak te voorzien.

In plaats van het kleuren van de verschillende lagen cake, zou je ook kunnen werken met marsepein. Gebruik het marsepein om de buitenzijde van de cake van verschillende kleuren te voorzien. Plak bijvoorbeeld stroken in de kleuren van de regenboog over de taart heen.

Taart in het thema van het favoriete dier van je kind

Niet alleen een taart met verschillende kleuren zal je zoon of dochter aanspreken; datzelfde geldt voor een taart in het thema van een specifiek dier. Wat is het favoriete dier van jouw kind? Je kunt ervoor kiezen om een taart in de vorm van dit dier te creëren, of bijvoorbeeld de vorm van het dier met marsepein bovenop de taart plakken.

Tip: om de taart af te maken kun je een klein speeltje bovenop de taart plaatsen, door deze aan een steker te bevestigen. Je bestelt deze decoratie en/of stekers eenvoudig online.

Moderne emoji taart bakken

Een derde optie: de moderne emoji taart. Het is een taart voor de al wat oudere kinderen, die regelmatig met hun vrienden en vriendinnen chatten via bijvoorbeeld Whatsapp. Maak een ronde taart, waarop je een emoji weergeeft met marsepein. De gekozen emoji bepaalt hoe moeilijk het is om een dergelijke taart te bakken voor je jarige zoon of dochter.

Tip: je vindt op een platform als Pinterest talloze foto’s van deze emoji taarten, evenals van de andere taarten die in dit artikel genoemd werden. Het biedt je inspiratie en helpt je op weg, wanneer je het lastig vindt te bepalen hoe je een bepaald type taart bakt.