Wij mochten een kinder Smartwatch testen, tot grote vreugde van mijn dochter van 8 jaar. Er zijn natuurlijk een hoop van dit soort smartwatches op de markt - wij testen de DEPLAY 4G KidsWatch.

Als eerste mag ze een kleurtje uitkiezen via de website. Het horloge is namelijk in 4 verschillende kleuren te bestellen; paars, blauw, roze en zwart. Mijn dochter gaat voor de kleur paars. Na een half uurtje krijg ik al een mailtje waarin staat dat mijn bestelling onderweg is. Dat is snel, want dat betekent over het algemeen dat deze de dag erna al wordt geleverd. 

KidsWatch_DEPLAY_4G_GOKIDS

En dat klopt!
Ik ben helaas niet aanwezig, maar de bezorger staat de dag erna inderdaad al voor de deur. (Dat het pakketje weer met de bezorger mee ging, om naar een afhaalpunt te gaan en daar even kwijt raakte is natuurlijk weer een ander verhaal ;-)) Uiteindelijk mochten mijn dochter en ik het pakketje afhalen en we waren natuurlijk ontzettend benieuwd naar het horloge.

Mijn dochter heeft namelijk al een smartwatch en deze laat eerlijk gezegd te wensen over, waardoor hij ergens in een hoekje ligt en niet wordt gedragen. Dat is toch zonde! We hopen natuurlijk dat deze KidsWatch van DEPLAY aan zijn verwachtingen voldoet. 

Instellen DEPLAY 4G KidsWatch 

Alles dat we nodig hebben om te starten met het horloge zit in de doos inbegrepen. Er zit een hele kleine gebruiksaanwijzing bij. Misschien voor sommigen een beetje lastig lezen, voor mij in ieder geval niet. Het past makkelijk in het doosje, wat ik dus heel handig vind. Want zoiets slingert bij ons thuis dus altijd rond, totdat ik het ineens kwijt ben. En nu blijft alles dat bij het horloge hoort ook fijn bij elkaar.

We laden het horloge eerst 4 uurtjes op en kunnen dan verder met installeren. De simkaart gaat erin, en er staat al 5 euro tegoed op. Dat is fijn om even mee te starten. Dan installeer ik samen met mijn man de app "SeTracker2"op onze telefoons. Mijn man gaat een week naar het buitenland en dan is dit natuurlijk een ideale tijd om het horloge te testen. Want zo kan onze dochter toch contact houden met haar papa. 

DEPLAY_4G_KidsWatch_GoKidsLimburg

De KidsWatch van DEPLAY

Ik ben in eerste instantie al blij verrast. De apps die standaard in het horloge staan, zijn een beetje de apps zoals ze standaard ook op onze telefoons staan. Adresboek, chat, galerij, camera, stappenteller, instellingen, Whatsapp, om er even een paar te noemen. Je kunt er zelfs je lesrooster in kwijt, maar dat is voor mijn 8 jarige nog niet van toepassing. Whatsapp wordt deze week uiteraard meteen goed gebruikt nu haar vader in het buitenland zit.

Superfijn touchscreen

Persoonlijk vind ik het touchscreen echt super fijn, het scrolt zonder problemen door de apps, lekker soepel. In principe kun je alle voorkeuren vanuit de app instellen. Niks hapert en de apps reageren meteen. Héél fijn! Hierbij heeft deze KidsWatch van DEPLAY de kinder smartwatch die we nog hadden liggen al verslagen.  

GPS op de smartwatch

Een kinder smartwatch geeft ons als ouders toch net iets meer vertrouwen om onze kinderen veilig buiten de deur te laten spelen. De GPS in het horloge zorgt er dus voor dat je weet waar je kind op dat moment is. Mijn dochter wil zo graag eens alleen met een vriendje of vriendinnetje van school naar huis lopen. Dat zou ik nu wel aandurven!

Veilige zone instellen

Je kunt ook een veilige zone instellen. Zodra de veilige zone wordt verlaten, krijg je een melding. Wel moet ik eerlijk zeggen dat de GPS een afwijking heeft van ongeveer een kleine 25 meter. Er is ook een SOS functie: als de knop aan de zijkant een aantal seconden ingedrukt blijft krijgen alle "beheerders" (in dit geval mijn man en ik) een melding en er wordt gelijk telefonisch contact opgenomen met mij. Mocht ik niet opnemen, dan wordt erna gelijk contact opgenomen met mijn man.  

Niet mee spelen op school!

Ik was eigenlijk ook wel een beetje bang dat mijn dochter op school de hele tijd zou spelen met haar nieuwe horloge. Maar hiervoor hebben wij de beloningsfunctie ingezet die op het horloge zit, waarbij je je kind kunt belonen met hartjes. Tijdens de les doet ze het horloge in haar tas, zodat ze niet afgeleid raakt. En wij geven haar een hartje als ze er netjes mee om is gegaan.

Foto van wat het horloge ziet

Nu vraag je je misschien af; hoe weet je of het horloge echt tijdens de les in haar tas zit? Jij kent je kind natuurlijk het beste. Maar mocht je twijfelen, dan kun je voor de volgende keer een foto opvragen van het horloge. Je krijgt dan een foto van wat het horloge op dat moment "ziet".

Nog veel meer functies 

Een kleine greep uit de functies in de app:

functies smartwatch DEPLAY 4G KidsWatch

Daarnaast zit er een leuk rekenspelletje op, een chat waarbij je "intern" kunt chatten en spraakberichten of foto's doorstuurt. In deze chat zitten alleen de "beheerders" en de gebruiker van het horloge. En je kunt er natuurlijk ook mee videobellen.

Goed voor de gezondheid!

De DEPLAY 4G KidsWatch heeft ook nog wel wat te bieden op het thema gezondheid. Het horloge heeft namelijk een stappenteller, hartslagmeter, bloeddrukmeter, thermometer en het kan je ook nog iets vertellen over de slaapkwaliteit van je kind. Op de site van DEPLAY kun je ook een handig E-book downloaden. Hierin staat bijvoorbeeld wat een normale hartslag is voor een kind van een bepaalde leeftijd en hoe je ervoor zorgt dat de iets te hoge bloeddruk van je kind iets lager wordt? Handig om eens na te lezen. 

Goed om te weten: Binnenkort heeft DEPLAY een officiële eigen DEPLAY Watch app - die dan te vinden is in de Apple App Store en Google Play Store. Dan zal het gebruik van deze kids smartwatch nog fijner zijn!

Liefs,
Jeannette - Go-Kids Limburg

DEPLAY KidsWatch kopen?

De DEPLAY Kidswatch 4G is er in vier kleuren: zwart, blauw, roze en paars. Welke kleur vindt jouw kind het mooiste? Ook leuk om te weten: Bij elke aankoop bij DEPLAY steun je KIKA! Er wordt dan namelijk €5,00 gedoneerd aan deze stichting.

Check die watches!

Tip: Als je een review achterlaat, krijg je 1 jaar extra garantie.