Op dit moment is schoolvakantie in alle regio's van Nederland. Alle kinderen zijn vrij, heerlijk 6 weken lang geen school. In september is de vakantie in alle regio's ook weer afgelopen en begint er een nieuw schooljaar. Ergens in dat nieuwe schooljaar komt ook weer het moment waarop de schoolfotograaf langskomt om alle kinderen op de foto te zetten. 

Schoolfoto's op de basisschool

Voor zover ik weet worden op iedere basisschool schoolfoto's gemaakt. Ongetwijfeld zijn uitzonderingen, maar ik heb nog nooit gehoord van een school die er niet voor zorgde dat alle leerlingen eens per jaar op de foto worden gezet. Individueel en natuurlijk met de klas: vooral de klassenfoto's zijn een prachtige herinnering voor later. 

Oude klassenfoto's

Heerlijk toch om terug te kijken naar vroeger met zo'n oude klassenfoto voor je neus? Welke namen ken je nog? Met wie heb je nog contact? Het brengt je meteen weer terug naar de schoolbanken en wat je in die tijd allemaal beleefde. Misschien is het zelfs een aanleiding om via social media weer eens contact te zoeken met oud-klasgenoten. Zo leuk!

Individueel en broertjes/zusjes foto's

Ook de individuele portretfoto's heb ik altijd heel handig gevonden. Zo kreeg ik in elk geval eens per jaar een goede foto van m'n jongens. Daarmee kun je de ontwikkeling zo mooi volgen. Ik vond het ook bijzonder fijn dat er broertjes/zusjes foto's gemaakt werden: een foto waarop mijn twee kereltjes samen hun beste glimlach opzetten. De opa's en oma's werden ook altijd heel blij van die schoolfoto's.

Kledingtips: wat moet je kind aan voor de schoolfoto?

De komst van de schoolfotograaf kan wel voor wat stress zorgen. De schoolfoto's worden jarenlang gebruikt, hangen aan de muur en jouw kind wordt tot in de verre toekomst bekeken op de klassenfoto. Dat is toch wel een goede reden om ervoor te zorgen dat ze er goed uitzien... haartjes netjes, de leukste kleren aan - je kent het wel.

Waar moet je op letten als jouw kind op school op de foto gaat? Van Denieuweschoolfoto.nl kregen we handige kledingtips:

  • achterhaal de achtergrondkleur die gebruikt gaat worden, zodat je de kleding van je kind daarop kunt afstemmen
  • kleur is superleuk - kies voor sprekende, neutrale en effen kleuren
  • vermijd fluoriserende kleuren
  • vermijd ook kleding met veel stippen, sterren, strepen of andere vormen
  • trek een kleuter niet al te lichte kleding aan - daar kunnen tijdens de dag snel vlekken op komen
  • zorg vooral dat jouw kind zich lekker voelt in de kleren - je wilt dat ze lekker zichzelf zijn toch?
  • betrek je kind bij het kiezen van de kleding
  • vergeet niet op de schoenen te letten - de voeten gaan ook op de foto!
  • stem de kleding van broertjes/zusjes op elkaar af voor een prachtige samenfoto - dat kan met dezelfde tinten of juist expres contrasterend

Met deze kledingtips moet het lukken om de schoolfotograaf prachtige foto's jouw kind te laten maken!