Een kinderhand is snel gevuld maar toch kan het organiseren van een kinderfeestje best spannend zijn en stress opleveren. Je wilt natuurlijk dat je eigen kind (vaak de jarige job) een leuk feestje heeft maar dat ook alle andere kinderen die komen een leuke tijd hebben. Daarnaast ben je natuurlijk ook verantwoordelijk voor de veiligheid van meerdere kinderen. In dit artikel duiken we in een aantal van de leukste ideeën voor kinderfeestjes. Van de verkleedkleding kind tot een dagje naar het pretpark. Op deze manier hoef jij niet meer te stressen over het volgende feestje dat je gaat organiseren.  

Themafeestje in de tuin

Niet elk kinderfeestje hoeft een externe activiteit te hebben. Je kunt ook een feestje organiseren in je eigen tuin. Zeker als je kind jarig is in de zomer is dit hartstikke leuk met lekker weer. Daarnaast heb je volledige vrijheid in hoe je het feestje organiseert. Vaak kiezen ouders voor een themafeestje, denk bijvoorbeeld aan prinsessen, ridders, piraten, cowboys en indianen, boeven en politie of sprookjes. Natuurlijk kun je het thema ook baseren op een populaire recente kinderfilm die is uitgekomen. Toen ik zelf klein was, was dat bijvoorbeeld Harry Potter en meer recentelijk was het Frozen. Welk thema je kiest zal ook afhangen of er alleen meisjes of jongens komen of dat het een combinatie is. Een slimme tip is wel om reservekleding te hebben. Als een van de kinderen bijvoorbeeld zijn politiepak kind vergeet dan voelt hij zich niet ongemakkelijk omdat je er een achter de hand hebt voor hem of haar.    

Pretpark

Als je geen tijd of zin hebt om een kinderfeestje van top tot teen te organiseren, dan kun je natuurlijk altijd een leuke externe activiteit doen. Een van de populairste opties voor kinderfeestjes is een dagje naar het pretpark. Afhankelijk van de leeftijd kun je kiezen voor Walibi Holland, de Efteling of bijvoorbeeld Duinrell met ook het waterspeelparadijs Tikibad. Het mooie aan pretparken is dat het voor de ouders ook heel leuk is. Wel is het belangrijk om duidelijke regels op te stellen rondom bij elkaar blijven en wat je doet als je toch iemand kwijtraakt. De wat oudere kinderen kunnen wel zelf het park verkennen maar tot de 10 jaar is het beter om allemaal bij elkaar te blijven. Wel raden we aan om op een dag te gaan waar het niet te druk is. Uren met kinderen in de rij staan is niet heel prettig.   

Kleine activiteit

Een dag naar een pretpark is natuurlijk een volle dag, druk, chaotisch en laten we eerlijk zijn, ook best duur. Andere leuke activiteiten die wat budgetvriendelijker zijn kunnen ook een leuke optie zijn. Denk bijvoorbeeld aan zwemmen, karten, lasergamen of bowlen.