Staat je kind op het punt om de digitale wereld te verkennen met een eigen mobiele telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een telefoon abonnement dat het beste past bij hem of haar, zonder dat je voor verrassingen komt te staan. Het is tenslotte een hele stap, en je wilt er niet onnodig veel geld aan uitgeven.

Sim only abonnement met (eigen) toestel

Misschien is een sim only abonnement wel wat je zoekt. Het is eenvoudig: je krijgt een simkaart, die je in een mobiele telefoon plaatst, en voilà: je kind kan veilig online. 

Veel ouders kiezen ervoor om te beginnen met een ouder toestel. Zo kan je kind vertrouwd raken met het gebruik ervan zonder de druk van een gloednieuw apparaat. En als het tijd is voor een upgrade, zet je het simkaartje gewoon over en blijft het nummer hetzelfde.

Sim only vergelijken is key voor het vinden van het voordeligste pakket. Kies wat je nodig hebt in het abonnement en sorteer dan op prijs. Zo simpel kan het zijn!

Refurbished toestel

Heb je al eens gedacht aan een refurbished toestel? Deze telefoons zijn eerder gebruikt, maar zijn teruggegaan naar de fabrikant voor een opknapbeurt. Ze worden weer verkocht, maar dan voor een zachtere prijs. Kies je voor een toestel dat 'zo goed als nieuw' is, dan merk je vaak geen verschil met een nieuw toestel, maar je portemonnee wel.

Hoeveel data of belminuten?

De keuze voor data en belminuten hangt helemaal af van wat je kind nodig heeft. Is het alleen om jou te bereiken in noodgevallen? Dan zijn belminuten voldoende. Maar als je kind ook wil appen en filmpjes wil maken voor TikTok, heb je ook een databundel nodig.

Wees voorzichtig met het schatten van de benodigde bundelgrootte. Begin niet te ruim; je kunt namelijk altijd nog upgraden als het nodig is. En met een provider die een dataplafond hanteert, voorkom je onverwachte hoge kosten.

Het geeft rust om te weten dat je kind bereikbaar is en tegelijkertijd niet onbeperkt kan internetten. Ga dus op zoek naar een abonnement dat aansluit bij wat jij en je kind nodig hebben en maak de overstap naar een zorgeloze mobiele ervaring voor je kind.