Als je met je kind in de kinderwagen op pad gaat, dan is een goede tas natuurlijk onmisbaar. Al is het alleen maar een korte wandeling naar de supermarkt, een ongelukje zit in een klein hoekje. Je kleintje kan ineens dorst krijgen, toe zijn aan een schone luier of zichzelf om wat voor reden dan ook hebben ondergespuugd. Des te belangrijker is het dus ook om goed voorbereid op pad te gaan, zodat je in ieder geval zeker weet dat je alles bij de hand hebt. Omdat we toch vaak zien dat lang niet alle ouders kiezen voor de juiste tas en het zichzelf daardoor onnodig lastig maken, is het goed eens te kijken welke voordelen bijvoorbeeld het kopen van een mom bag voor de kinderwagen allemaal heeft. De kans dat je na het lezen van onze bevindingen heel anders denkt, is vrij groot.

Waarom is een tas zo handig?

Wanneer je met een kleine onderweg bent, dan wil je natuurlijk niets aan het toeval overlaten. Door standaard een goed gevulde mom bag bij je te hebben, ook wel een luiertas genoemd, weet je zeker dat je niets vergeet. Deze tassen zijn namelijk zo ingericht dat voor alles wat je nodig hebt, een apart vakje is. Zo weet je dus precies waar je wat moet zoeken en is het ook belangrijk je tas aan het einde van de dag weer aan te vullen waar nodig. Zo zorg je ervoor dat er altijd een bepaalde basisvoorraad aan luiers, schone rompers en nog veel meer inzit, zodat je de volgende keer dat je weggaat, je tas zo weer mee kunt nemen en alles bij de hand hebt.

Ook handig voor de boodschappen

Naarmate de kinderen wat ouder worden, is de kans dat ze zichzelf onder plassen wat kleiner. Ook zal het spugen minder worden, waardoor je vaak lang niet meer alles nodig hebt wat je bij een kind tot een jaar vaak wel mee moet nemen. Vaak heb je dan alleen een paar luiers en wat schone kleding nodig en dat kan prima in een shopper bag waar je ook je eigen spullen in meeneemt. Vooral wanneer je met de kleine boodschappen gaat doen, zit je er niet op te wachten om met extra tassen te moeten slepen. Door te kiezen voor een shopper hoeft dit vaak ook niet. Het voordeel van een shopper, is dat je deze makkelijk aan de kinderwagen kunt hangen en al direct al je boodschappen zelf kunt scannen en vervolgens in de tas kunt doen. Zo ben je dus ook direct een stuk sneller klaar en hoef je ook niet onnodig te slepen met meerdere tassen.

Alles binnen handbereik

Wat is er nu vervelender dan wanneer je even snel iets wilt kunnen pakken, maar je moet eerst je hele tas ervoor overhoop halen? De kans dat dit het geval is bij een groot deel van de mensen die met hun kind naar de winkel gaat, is vrij groot, weten we uit eigen ervaring. Kies je voor een goede mamma tas, dan beschikt deze over verschillende vakken, waarmee je gemakkelijk alles bij de hand hebt en dus je telefoon, sleutels en andere belangrijke dingen apart van elkaar kunt opbergen en je dus precies weet waar je wat kunt vinden.