Als aanstaande ouder ga je een spannende tijd tegemoet, het verwelkomen van een nieuwe baby in de familie is een opwindende tijd vol met voorbereidingen. Een van de eerste taken is het schilderen en inrichten van de babykamer. Het schilderen van de kamer kan een mooie stap zijn voor aanstaande ouders om de kinderkamer een beetje op te fleuren. En een fijne ruimte te creëren voor het nieuwe gezinslid. 

Kiezen van de juiste kleur verf voor de babykamer

Bij het schilderen van een babykamer is het belangrijk om een kleur te kiezen die aansluit bij de stijl die jij wenst. Ga je bij een jongetje bijvoorbeeld voor een baby blauwe kamer en bij een meisje een baby roze kamer? Of kies je voor een andere mooie kleur? Een unieke verf die het onverwacht goed doet in een babykamer is betonverf, met een goede betonverf kies je voor een gave industriële look in de babykamer! Daarnaast is betonverf ook geschikt voor de betonvloer, makkelijk schoon te maken en biedt het een uitstekende ondergrond voor verdere decoratieve elementen.

Voorbereiding voor het verven

Voordat je begint met schilderen, moet je ervoor zorgen dat de muren goed voorbereid zijn. Dit betekent dat eventuele gaten of scheuren moeten worden opgevuld en dat de muren glad moeten zijn. Bovendien is het ook belangrijk om de muren te reinigen om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht. Plak ook alle kozijnen en delen die je niet wilt schilderen af met een schilderstape, zo voorkom je vlekken en spetters!

Behang op de muren

In plaats van het schilderen van de kale muur kun je ook eerst een renovlies behang aanbrengen. Met een renovlies behang creëer je een extra gladde afwerking op de wanden voor een strak en naadloos geschilderde kinderkamer! Renovlies is een behang wat gemaakt is van papierpulp, hierdoor is het makkelijk aan te brengen en superglad! Zo ben je verzekerd van een langdurig mooi en stevig resultaat.    

De Finishing Touches

Na het aanbrengen van de verf en het behang, is het tijd om de kamer af te werken met meubels en accessoires. Laat je creativiteit de loop en kies voor accessoires en kleuren die bij jou passen, zo kan jij de finishing touch geven aan jouw nieuwe babykamer.

De babykamer verven is een leuke en belonende taak die je helpt om je voor te bereiden op de komst van je nieuwe kleintje. Na het volgen van deze stappen, zal je een prachtige nieuwe kinderkamer hebben om van te genieten met je baby. Of je nu kiest voor klassieke kleuren of zachte pasteltinten, door gebruik te maken van betonverf en renovlies behang, zal de kamer niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en duurzaam. Geniet van deze onvergetelijke tijd met je nieuwe aanwinst!