Wat ga jij doen met Halloween?

Op 31 oktober is het weer zover! Het is Halloween..... In Nederland nog niet zo groot als in sommige andere landen, maar zeker wel een leuk thema voor kinderen. Zo zijn er mega veel knutselactiviteiten te bedenken, maar ook staan er steeds meer leuke Halloween activiteiten in de agenda's van onze Go-Kids regio's!

Spannende Halloween film kijken met je kinderen!

Willen jullie liever relaxed thuis op de bank genieten van deze feestdag? Pak dan een bak popcorn en zet een enge film op! Om het jullie nóg gemakkelijk te maken hebben we verschillende enge Halloween kinderfilms voor jullie verzameld. Misschien zijn ze te zien op Netflix, Disney+, Pathé thuis of Videoland en anders vást verkrijgbaar op DVD. Wat dacht je van...

 • De Kleine Vampier
 • Power Rangers Samurai: Party Monsters
 • Super Monsters: Save Halloween 
 • Hotel Transsylvania 1, 2 of 3
 • Super Monsters: Vida's eerste Halloween
 • Goosebumps 2: Haunted Halloween
 • Ghost Patrol
 • Monster Island
 • Spooky Stories
 • Casper
 • Hocus Pocus
 • Dolfje Weerwolfje
 • Poeh's Lollifanten Halloween
 • The Addams Family
 • Coco

Enge films voor kinderen op Netflix, Disney+, Videoland, Pathé thuis of DVD

De Kleine Vampier (6+)

Rudolph is een dertienjarige vampier wiens clan bedreigd wordt door een beruchte vampier-jager. Hij ontmoet Tony, een sterveling van zijn leeftijd, die gefascineerd is door oude kastelen, kerkhoven en enge vampiers. De twee worden vrienden en Tony helpt Rudolph zijn vijanden te bestrijden.

De Kleine Vampier - Halloween film voor kinderen

Kleine Vampier bij Bol.com

Power Rangers Samurai: Party Monsters (6+)

In deze Halloween Special vertellen de engste wezens uit de Onderwereld oorlogsverhalen over hun strijd tegen de Power Rangers Samuari. 

Super Monsters: Save Halloween (Alle leeftijden)

De Super Monsters gebruiken hun krachten om alle buren in Halloween stemming te krijgen. Ook helpen ze een bang vriendje inzien dat Halloween helemaal niet eng hoeft te zijn. Er zijn meerdere films van Super Monsters te vinden, kijk maar eens rond op Netflix!

Hotel Transylvania 3: Een Monsterlijk Leuke Vakantie (6+)

Mavis verrast haar vader Dracula met een reis voor de familie op een luxueuze cruiseschip. Zo kunnen ze er tijdens de zomer even tussenuit knijpen. Alles verloopt goed totdat Dracula verliefd wordt op Ericka, de kapitein van het schip. Hij is duidelijk niet op de hoogte dat ze een afstammeling is van zijn grote vijand Abraham Van Helsing. Hoe loopt dit af? Zorg ervoor dat jullie deel 1 en 2 al gezien hebben!

Films Hotel Transsylvanië

Super Monsters: Vida's eerste Halloween (Alle leeftijden)

De Super Monsters delen hun Halloween tradities met Vida en worden uitgenodigd voor een echt Día de los Muertos feest! Er zijn meerdere films van Super Monsters te vinden op Netflix.

Goosebumps 2: Haunted Halloween (9+)

Twee tieners nemen een kijkje in het aftandse huis waar ooit de auteur R.L. Stine woonde. Ze vinden er het boek getiteld 'Haunted Halloween' en weten niet hoe gevaarlijk deze ontdekking is. Al snel komt Slappy, de pratende en wandelende pop, weer tot leven samen met een hele groep moorddadige monsters. 

Goosebumps 2 - Haunted Halloween

Haunted Halloween

Ghost Patrol (6+) 

Gabi en Spence en hun hond vormen de "Spookpatrouille". Ze bestrijden in hun stad bovennatuurlijke plagen, maar ze hebben nog nooit een echt spook gezien. Wanneer ze een oproep krijgen om een oud landgoed te onderzoeken, vinden ze het bewijs van datgene waar ze naar op zoek zijn. Al heel snel blijkt dat dit onderzoek hun eerste echte spookhuis betreft! 

Monster Island (6+)

Wanneer een tiener erachter komt dat hij geen mens is, reist hij naar een afgelegen eiland om zijn roots te ontdekken. Hij beleeft hier de wildste avonturen!

DreamWorks Spooky Stories (6+) - Serie

In deze vierdelige serie van DreamWorks daagt o.a. Shrek zijn vrienden uit met enge spookverhalen die hij verteld in een heus spookkasteel. Ook worden Ginormica en de Monsters geconfronteerd met buitenaardse pompoenen! 

Casper (6+) 

Een film die natuurlijk niet mag ontbreken is Casper. In deze film moet een dokter die is gespecialiseerd in spoken, uit een herenhuis van een erfgename, alle spoken verdrijven. Maar zijn dochter raakt bevriend met Casper, het vriendelijke spookje. 

Casper, het vriendelijke spookje

Die leuke Casper!

Hocus Pocus (6+)

Hocus Pocus is een echte heksen film waarin drie heksen na 300 jaar weer worden terug getoverd. De heksen willen weer jong worden maar worden daarbij tegengewerkt door drie kinderen. Dit levert een hoop grappige en spannende momenten op!

Dolfje Weerwolfje (vanaf 6 jaar)

Dolfje Weerwolfje is een Nederlandse film gebaseerd op een boek van Paul van Loon. Dolfje veranderd bij volle maan in een weerwolf en dit levert hem heel wat problemen op, hoe zal Dolfje dit oplossen?

DVD's van Dolfje Weerwolfje

Poeh’s Lollifanten Halloween (alle leeftijden)

Het is Halloween in het Honderd Bulder Bos. Roe wilt samen met Lollie langs de deuren gaan om snoep op te halen. Dan waarschuwt Teigertje ze voor de Grote Gruwel.  Hoe zal Halloween in het Honderd Bulder Bos gaan verlopen?

Poeh's Lollifanten Halloween

Halloween met kleintjes

The Addams Family (vanaf 6 jaar)

De allereerste animatie film van deze griezelige familie kon niet uit blijven. Want na het zien van deze film ben je heel blij dat jij gewoon met jouw familie een film aan het kijken bent.

Coco (vanaf 6 jaar)

Miguel ontdekt een mysterie en komt zo in de fantastische wereld van de oude terecht. Hier ontmoet hij verschillende dode en leert van alles over zijn familie. Dit is een prachtig avontuur met veel kleur en muziek

Coco

Coco - de film

Durven jullie het aan?!?

Kijken jij en je kinderen graag naar enge films dan zijn er genoeg leuke én spannende kinderfilms te vinden om jullie Halloween avondje te vullen. Maak de ramen dicht, doe de deur op slot, dim de lampen en kruip dicht tegen elkaar aan. Dit wordt een super spannende avond....