Of je nou met de kids een dagje naar de dierentuin gaat of juist het avontuur opzoekt in de natuur: waarschijnlijk ga je goed voorbereid de deur uit. Bepakt met broodjes, drinken, zonnebrand en misschien ook wel je mooie fotocamera ga je op pad. Maar heb je bij het plannen van je tripje eigenlijk ook gedacht aan je verzekeringen? Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Er zijn verschillende verzekeringen die van pas kunnen komen als je er regelmatig op uit gaat met je koters. We lichten vier handige verzekeringen uit.

Aansprakelijkheidsverzekering

Tijdens je dagje uit kan er weleens wat mis gaan. Zo kan je kind bij een museumbezoek een waardevol kunstwerk omstoten of met voetballen in het park per ongeluk tegen iemand aan schoppen. Als gevolg hiervan kan iemand anders met hoge (medische) kosten te maken krijgen. Als jij of je gezinslid hiervoor aansprakelijk gesteld worden, kan dit voor jullie aanzienlijke financiële gevolgen hebben. 

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt in veel gevallen dit soort kosten. Er zijn ook verzekeraars waar je je huisdieren kunt meeverzekeren. Zo kun je met een gerust gevoel ook je viervoeter meenemen tijdens je uitje. 

Reisverzekering

Ga je tijdens een vakantie of weekendje weg op stap met het gezin? Dan kan een reisverzekering goed van pas komen. Je bent hiermee namelijk verzekerd voor hulp en onverwachte kosten op reis. Bijvoorbeeld wanneer jij of je kind ziek wordt in het buitenland en je met spoed naar een arts of het ziekenhuis moet. Ook je bagage (zoals je dure fotocamera) is verzekerd voor beschadiging, verlies of diefstal. 

Autoverzekering

Als je met de auto op pad gaat, zorg er dan voor dat je autoverzekering up-to-date is. Check bijvoorbeeld of je ook een dekking hebt voor pechhulp. Hierdoor kun je snel weer de weg op nadat je auto problemen hebt. Bovendien is het handig om te kijken of de autoverzekering ook de inzittenden dekt bij een ongeval. Je kunt ook kiezen voor een aanvullende dekking voor pechhulp in het buitenland als je vaak de landsgrenzen over gaat. 

Annuleringsverzekering

Ben je een uitje aan het plannen naar bijvoorbeeld een attractie of een evenement en moet je vooraf tickets kopen? Overweeg dan ook om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kan van pas komen wanneer je onverwachts moet afzeggen, bijvoorbeeld omdat je kind ziek is. Je krijgt dan de kosten van de tickets vergoed, zodat je het uitje op een andere dag kunt plannen. Check wel goed de voorwaarden van deze verzekering, die per aanbieder sterk verschillen.

Goed voorbereid

Een goede voorbereiding is het halve werk. Door je verzekeringen onder de loep te nemen voordat je op stap gaat, kun je met een gerust hart volop genieten van de tijd samen met je kids. Veel plezier!