Op vakantie gaan is altijd leuk, maar hoe kies je een vakantiebestemming waar iedereen blij van wordt? Gelukkig zijn er in Nederland genoeg pareltjes van vakantiebestemmingen te vinden: denk maar aan de camping in Ommen. Waarom je hier naartoe zou moeten met jouw kinderen, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Leuke activiteiten voor de kinderen

Op vakantie moet er natuurlijk wel genoeg te doen zijn voor de kinderen. Gelukkig is dat bij camping Ommen wel het geval. Hier valt namelijk enorm veel te ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld een pony verzorgen tijdens het verblijf, maar kunnen de kinderen ook naar het zwembad gaan. Op de camping zijn namelijk verschillende zwembaden met glijbanen te vinden. Zelfs vind je op deze camping een waterpark! Daar kunnen jouw kinderen zich zeker uren vermaken. Daarnaast worden er ook andere activiteiten aangeboden, denk bijvoorbeeld aan een spooktocht of het bijwonen van een show. Er worden talloze activiteiten aangeboden die leuk kunnen zijn voor jouw kinderen: ook is er altijd wel een activiteit te vinden die bij de interesses van jouw kinderen past.

2. Maar ook leuke activiteiten voor de ouders

Ook jij als ouder moet je natuurlijk zien te vermaken op de camping. Wees er maar niet bang voor dat dat niet gaat gebeuren, want op de camping kun je ook als ouder de dagen wel vullen met verschillende activiteiten. Zo kun je natuurlijk ook naar het zwembad gaan, maar je kunt ook naar de wellness op de camping. Neem bijvoorbeeld een massage en kom weer helemaal ontspannen terug bij het vakantiehuisje.

Daarnaast is het ook goed om te weten dat jullie trouwe viervoeter ook mee mag: een camping in het bos met hond maakt de vakantie natuurlijk compleet. Dus ook jouw hond kan zich hier prima vermaken: er is zelfs een speciaal veldje waar jouw hond kan spelen. Je kunt dus jouw hond lekker laten rennen, maar je kunt natuurlijk ook naar het bos gaan met jouw hond. Dat wordt dus genieten met het complete gezin.

3. Ommen is een leuke vakantiebestemming

Niet alleen de camping is noemenswaardig, maar ook Ommen zelf is het leuk. Zo kun je hier gaan wandelen, kunnen de kinderen spelen in de zandvlakte dichtbij en kun je uit eten of lunchen op het terras. Daarnaast ligt Ommen natuurlijk aan rivier de Vecht. Als het mooi weer is, is het dus aan te raden om verschillende activiteiten te plannen op de Vecht. Ga bijvoorbeeld een rondje kayakken of huur een bootje: niets is lekkerder dan op het water zijn als het mooi weer is.

4. Meestal niet ver van huis

Als je vakantie wil vieren in eigen land, is Ommen natuurlijk niet heel ver weg - tenzij je in het uiterste van Zeeland woont, bijvoorbeeld. Dit is een groot voordeel, helemaal als je met de kinderen op vakantie gaat. Vooral als jouw kinderen het over het algemeen niet lang kunnen volhouden in de auto, is een vakantie in eigen land helemaal een goede tip. En in dat geval is Ommen een uitstekende optie.

5. Kamperen is leuk

Het is nou eenmaal leuk om met de kinderen te gaan kamperen. Of je nou in een stacaravan, glampingtent of tent verblijft: het is altijd een leuke en tegelijkertijd bijzondere manier van vakantie vieren. Je leeft toch anders dan dat je zoals thuis gewend bent, denk maar aan het koken en naar het toilet gaan. Bovendien is het ook enorm gezellig om met elkaar tijd door te brengen. Denk bijvoorbeeld aan het doen van een spelletje of het kijken van een film. Ook kunnen de kinderen eenvoudig met andere kinderen in contact komen, maar kun jij ook als ouder connecties maken. Op de camping is het altijd gezellig en sfeervol!