Cosmos sterrenwacht

De sterrenwacht in Lattrop is een leuk, interessant en uniek uitje in de voorjaarsvakantie. Want nergens in Nederland is er een sterrenwacht waar het nog zo donker is. Wil je dit donker echt beleven? Begin je vakantie dan goed met een bezoek aan de Kindersterrenkijk avond op 18 februari.

Deze avond staat de Orionnevel in de belangstelling. Deze nevel is met een telescoop indrukwekkend om te zien. De Orionnevel is een nevel die wordt verlicht door een aantal hete jonge sterren.
We beginnen met een prachtige voorstelling over het onderwerp van de avond de Orionnevel. Maar ook andere onderwerpen uit het heelal komen voorbij. We vertellen je er alles over en natuurlijk mag je vragen stellen.

Dan gaan we naar het planetarium. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten je de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

Natuurlijk hopen we dat de sterrenhemel knal helder is. Je kunt dan kijken door één van de grootste telescopen van Nederland. De sterrenhemel is prachtig om te zien!
Niet alleen de Orionnevel is te zien maar ook de heldere planeet Venus. Een topavond dus onder de prachtige winterse sterrenhemel.

Het hele programma wordt verteld op een manier die kinderen erg zal aanspreken. Zorg dus dat je erbij bent! Dit mag je niet missen. Na een bezoek aan de sterrenwacht zijn jullie pas echte Sterrenkids! Natuurlijk zijn de ouders en grootouders ook van harte welkom. Ook voor hen zal het een prachtige avond worden.

De sterrenwacht is om 19.00 uur geopend. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Natuurlijk is het overdag ook super gaaf in de sterrenwacht. Er zijn verschillende voorstellingen. Zo is er een leuke film te zien in de filmzaal. In de film zie je wat er allemaal komt kijken bij een ruimtereis. Wat kom je onderweg allemaal tegen en hoe kun je leven in de ruimte?

Dan gaan we naar het planetarium. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien.

Boven in de grote koepel staat de telescoop. Hier leer je o.a. hoe een telescoop werkt. Met een speciale zonnetelescoop kun je, als het heler is, naar de zon kijken. Misschien zie je wel zonnevlekken!

Elke zondag is er de gelegenheid om de lancering van een echte miniraket bij te wonen. De modelraket vliegt de lucht in net als een echte raket. De raket, die wel 100 meter hoog kan komen, wordt gelanceerd vanaf een speciaal platform en kan dankzij een parachute weer veilig op de aarde landen.De ontdekzalen en de sterrentuin kunnen zelf bekeken worden. Door de sterrentuin wandel je over schelpen paadjes. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke materialen. In de tuin staan planten die voorkomen in het stroomdal van het riviertje de Dinkel, dat langs de sterrenwacht stroomt. In de ontdekzaal kunnen kinderen op gezette tijden knutselen.

Ook is er een terras met uitzicht op de sterrentuin en de educatieve speeltuin voor kinderen.Wil je een leuke herinnering aan dit unieke, gave, originele en educatieve uitje? Maak dan een selfie op de maan!

Kortom, genoeg te doen!

Voor adres gegevens en openingstijden klik je hier.

 

Log In