Waagplein 2, 1811 JP Alkmaar

Verplichte kost voor iedereen die maar niet van die gele plakken kan afblijven: het Hollands Kaasmuseum in Alkmaar! Het museum barst van de interactieve snufjes en is zeker voor kinderen een aanrader!

Centraal gelegen aan het Waagplein

Het Kaasmuseum in Alkmaar is gevestigd in het prachtige Waaggebouw, direct op het Waagplein. En tijdens de Kaasmarkt is het Waaggebouw natuurlijk onmisbaar. In dit museum leer je alles over de geschiedenis van kaas, hoe het bereid wordt en ook hoe het verhandeld wordt. Een bezoekje aan het museum duurt gemiddeld een uur, waardoor het ook voor kinderen goed te doen is. Combineer het met een lunch of diner en je hebt een leuk en compleet uitstapje in Alkmaar! 

Kaasmuseum Alkmaar Kaasmuseum Alkmaar

Speurtocht door het Kaasmuseum

Ook leuk: speuren door het Kaasmuseum. Er is een sticker speurtocht met in de hoofdrol de mascotte 'Kees Kaas' (een muis), waarmee de kids het hele museum leren kennen. Een mooie manier om van alles te weten te komen over kaas. Via touchscreens, films en spelletjes krijgen ze een mooi stukje geschiedenis mee. Entertainment en educatie in 1 dus!

 

Volg je Go-Kids regio Alkmaar & Noordkop al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Indoor