Waagplein 2, 1811 JP Alkmaar

Wil je alles weten over kaas? Neem een bezoek aan het Hollands Kaasmuseum in Alkmaar! En voor kinderen is er ook een heleboel te zien en te beleven. Op een verrassende en interactieve manier ontdekken ook kinderen dit museum en alles over kaas. 

Kaasmuseum in Alkmaar

Het Hollands Kaasmuseum in Alkmaar is gevestigd in het monumentale Waaggebouw, direct op het Waagplein. Hier vindt ook de wereldberoemde kaasmarkt plaats (april tot oktober op vrijdag). Je leert hier alles over de geschiedenis van kaas, hoe het bereid wordt en ook hoe het verhandeld wordt. Een bezoekje aan het Kaasmuseum duurt gemiddeld een uur, dus ook voor kinderen goed te doen.

Kom gelijk langs!

Kaasmuseum_Alkmaar_02

Kinderactiviteiten in het Kaasmuseum

Het kaasmuseum is zo ingericht dat het ook voor kinderen leuk en leerzaam is om te komen. Zo zijn er verschillende kinderactiviteiten te vinden.

Kaasspeurtocht

Met een leuke en interactieve speurtocht kunnen kinderen in het Hollands Kaasmuseum in Alkmaar meedoen aan een speurtocht. Je leert alle ins en outs over kaas kennen. En heb je de speurtocht volbrancht, dan mag je jezelf een heuse kaasexpert noemen!

Kaasspelletjes

Via touchscreens kunnen kinderen vragen beantwoorden die met kaas te maken hebben! Alles wat je wilt weten over kaas komt hier zeker naar voren. Bovendien een leuke manier om op spelenderwijze manier dit museum in Alkmaar te ontdekken.

Bekijk alle activiteiten

 

 

-----------------------------------------------

Meer (weekend) tips ontvangen?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
en ontvang de leukste activiteiten, uitjes en kinderfeestjes
in de regio's in Noord-Holland!
(Noordkop, Alkmaar, Westfriesland, Zaanstreek-Waterland, Amsterdam en Gooi & Vechtstreek)

Aanmelden Go-KidsTips

Volg ook op social media

Go-Kids Amsterdam - Socials

 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Indoor