Westerplein 6, 1901 NA Castricum

In het Huis van Hilde komt het verleden tot leven. Naast een bezoek aan de vaste tentoonstelling of een broodje bij Hildes Heerlykhyd kun je deelnemen aan verschillende activiteiten. Zo worden er regelmatig lezingen georganiseerd over de archeologie en geschiedenis van Noord-Holland en over archeologisch onderzoek in de regio en daarbuiten. Uiteraard zijn er ook speciale activiteiten voor kinderen.

Kinderen bij Huis van Hilde

Is een museum saai voor kinderen? Nou, niet in Huis van Hilde! Daar is van alles bedacht om de archeologie tot leven te brengen voor de kids. Ze kunnen dan ook van alles zelf doen. Met digitale middelen maar ook door zelf archeoloog te spelen met echte spullen. Ook is er een leuke speurtocht en is er een actieve familiewandeling in de omgeving van het museum.

ArcheoHotspot voor kinderen

Zo hebben ze een toffe ArcheoHotspot in Huis van Hilde. Een wat? Een ArcheoHotspot! Daar kunnen de kinderen als een echte archeoloog meewerken. Als je iets gevonden hebt, wat doe je er dan mee als je archeoloog bent? Hoe kom je te weten wat het is en wat kun je er allemaal aan ontdekken? Hier kunnen de kinderen de vondsten in je handen nemen en het zelf eens uitproberen. Ze kunnen materiaal uit een beerput sorteren of scherven plakken. Superleuk toch?

ArcheoGames en interactieve zandbak

Ze kunnen ook het spannende ArcheoGame spelen: een spannend spel waarbij je je eigen schatten opgraaft - samen met vriendjes en vriendinnetjes. En er is een waanzinnige interactieve zandbak. Daarin kunnen de kinderen zelf het landschap veranderen door zand te verplaatsen, heel bijzonder om te zien!

Thuis bezig zijn met Huis van Hilde

Op de website van Huis van Hilde kun je bovendien leuke kleurplaten downloaden van de bewoners van het Huis, maar ook prehistorie-kleurplaten, kleurplaten van de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en Ridders en prinsessen.

Extra activiteiten in de vakanties in Castricum

In de schoolvakanties worden in Huis van Hilde heel veel extra activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Naar de website van Huis van Hilde

-----------------------------------------------

Meer (weekend) tips ontvangen?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
en ontvang de leukste activiteiten, uitjes en kinderfeestjes
in de regio's in Noord-Holland!
(Noordkop, Alkmaar, Westfriesland, Zaanstreek-Waterland, Amsterdam en Gooi & Vechtstreek)

Aanmelden Go-KidsTips

Volg ook op social media

Go-Kids Amsterdam - Socials

 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor