Leer zeemeermin zwemmen in zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar: ze hebben een basiscursus en wekelijkse lessen voor zeemeerminzwemmen.

Hoe oud moet je zijn voor zeemeermin zwemmen?

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen meedoen aan zeemeermin zwemmen als ze hun A- en B-diploma hebben. Met alleen een A-diploma kan het vanaf 10 jaar. Let op: de maximale leeftijd voor het zeemeermin zwemmen is 11 jaar - in verband met de maat van de beschikbare staarten.

Basiscursus zeemeerminzwemmen: 4 lessen

In vier keer een half uur leren de kinderen hoe ze als zeemeermin of zeemeerman handig door het water kunnen bewegen. In de les leren ze bijvoorbeeld hoe een staart aangetrokken wordt, hoe een zeemeermin mooie slagen maakt of hoe bijvoorbeeld de zeemeermin wokkel uitgevoerd wordt. Als het allemaal goed lukt krijgen ze na 4 lessen een diploma.

Wekelijkse lessen voor zeemeerminnen

Heb jij de basisbeginselen van het zwemmen met de staart onder de knie, en de basiscursus met certificaat afgerond? Dan kun je meedoen aan de wekelijkse lessen - drie kwartier per week. Tijdens deze lessen gaan de kinderen nóg intensiever met de staart aan de slag. Je werkt aan het verbeteren van conditie, snelheid en diepte!

Voor alle informatie over het zeemeermin zwemmen in De Hoornse Vaart en inschrijven ga je naar de website van het zwembad.

Volg je Go-Kids regio Alkmaar & Noordkop al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!