Soms zijn er van die plekjes, die wil je gewoon niet voor je houden. Dan klopt gewoon alles en dat wil je delen met iedereen die het ook maar wil horen ;-) Ken je dat? Wij hebben zo'n plek gevonden. Dit keer wel ver buiten de regio, namelijk in het zonnige Italië, aan het prachtige Gardameer….

Op vakantie in het voorseizoen met schoolgaande kids?

De school van onze kids heeft elk jaar een studieweek op het programma staan in juni. Daar zijn wij heel blij mee, want dan kunnen we in het voorseizoen nog lekker een weekje betaalbaar weg, is het nog niet zo druk én (hopelijk) niet te warm. Dit jaar boekten we dus een weekje naar Camping Weekend aan het Gardameer. Vroegtijdig tickets gekocht en een huurauto geregeld, koffers ingepakt en gaan! Wij gingen met 2 gezinnen én opa en oma. 

Vakantie met het hart

De camping is onderdeel van een Nederlands-Italiaanse campinggroep genaamd 'Vacanze col Cuore', oftewel, 'vakantie met het hart'. Vanuit deze filosofie wordt dit familiebedrijf gerund en dat zie je duidelijk terug, elk detail telt. Zo ontwikkelen zij jaarlijks meerdere nieuwe type accommodaties (veel glamping) die aansluiten op de behoeften uit de Europese markt. Wij zaten in een hele luxe stacaravan genaamd 'Next XXL'. Wauw, wat een ruimte en luxe, zowel binnen als buiten. Een lekkere zitbank, grote keuken met vaatwasser, airco, luxe badkamer met regendouche en comfortabele stoelen op het terras (dus geen plastic 'plak' stoelen'). Daarbij was de accommodatie ook nog gloednieuw, extra fijn!

Go-Kids_Gardameer

Warm welkom

Wij kwamen in de ochtend al aan op de camping, we hadden een vroege vlucht. De aankomst was al fijn, geen lange rijen door voldoende personeel, een vriendelijke glimlach en warm welkom in goed verstaanbaar Engels of zelfs in het Nederlands. Onze accommodatie was nog niet schoon maar ze beloofden te bellen als deze klaar was. Daar hadden we al op gerekend dus in 1 rechte lijn naar het zwembad, de kids waren niet meer te houden ;-) Ilse (8), Bryan (7) en Emily (4) wisten niet hoe snel ze hun slippers uit moesten trekken. Emily wachtte ongeduldig tot haar bandjes opgeblazen waren. Zelf waren we ook toe aan een duik (het was 32 graden) dus gezellig met z'n allen het zwembad in. Later op de middag kregen we het telefoontje en konden we met de auto naar de accommodatie rijden. De camping is autovrij, dus na het lossen wordt gevraagd de auto weer op de centrale parkeerplaats te zetten. Alleen maar fijn, want zo loop je veel rustiger over de camping. 

GoKids_Gardameer_01

Alle stempels verzamelen

De eerste avond maakten we het onszelf gemakkelijk en bleven we lekker op de camping eten. En dat is absoluut niet erg, want het restaurant staat erom bekend dat je er voortreffelijk kunt eten. Er komen in het weekend zelfs regelmatig Italianen uit de regio eten, dus dat zegt genoeg. We kozen voor een heerlijke pizza en proosten met een Aperol Spritz en appelsap op het begin van de vakantie. De kids vielen met hun neus in de boter want om 18:30 uur was het ook tijd voor de kinderdisco. De heupen gingen los! De animatie werd daarna dagelijks vaste prik. Het team bestond uit een enthousiast team van jongens en meiden van verschillende nationaliteiten (ook Nederlands). Ze organiseerden hele leuke dingen, waaronder elke ochtend knutselen, steeds in een ander thema. Leuke laagdrempelige activiteiten. Voor elke activiteit waar je aan meedeed kreeg je een stempel op je stempelkaart dus je begrijpt, vanaf dat moment hadden Bryan, Ilse en Emily 1 doel: zoveel mogelijk stempels. Want.. als de kaart vol is krijg je een cadeautje. Bryan leerde daarom al snel het animatieprogramma uit zijn hoofd, want er mocht niets gemist worden natuurlijk. 

GoKids_Gardameer_02

Op ontdekking op en buiten de camping

Wij wilden zelf graag nog even eropuit en wat van de omgeving ontdekken, maar feitelijk hoef je de camping niet af. Alleen al voor het prachtige uitzicht wil je er blijven. De camping ligt wat hoger en is opgezet in terrassen, waardoor je vanaf heel veel plekken een prachtig uitzicht hebt, zowel overdag als in de avond met al die mooie lichtjes aan de overkant. Je blijft ernaar kijken. De camping zelf is zeer verzorgd. Het was ooit een olijfgaard en daar zijn zoveel mogelijk bomen van behouden, de camping staat er vol mee. Maar ook overal, in elk hoekje en gaatje is aandacht voor detail met passend groen en bloemenpracht. Ook zijn er meerdere speeltuintjes, Spotty's adventure park (enorme speelplaats in de schaduw met avontuurlijke speeltoestellen) en een indoorspeelplek. En het zwembad natuurlijk, niet te vergeten. Een heerlijk groot zwembad met kinderbad en de glijbaan die landt in de 'Spotty pool'. Ook als ouder of opa en oma een must-do! Er is altijd een badmeester aanwezig, ook een fijne gedachte. En niet onbelangrijk: in tegenstelling tot vele andere Italiaanse campings hoef je hier geen badmuts op. Je kunt ook naar het meer lopen vanaf de camping, maar daar is niet echt een geschikt strandje. Beter om even de auto te pakken en een klein stukje verderop te gaan zonnen en zwemmen. De omgeving is ook heel divers. Wij hebben een boottocht gemaakt over het Gardameer en zo meerdere plaatsjes gezien zoals Sálo en Desenzano del Garda. Heerlijk om daar te lunchen of dineren, ijsjes eten en lekker door de straatjes te slenteren. Ook hebben we een bezoek aan Sirmione gebracht, een prachtig ommuurd stadje. Niet heel groot en erg toeristisch, maar toch wel het bezoeken waard. Al is het alleen al voor het overheerlijke ijs ;-)

GoKids_Gardameer

De smaak te pakken

We hebben een heerlijk ontspannen week gehad op deze camping. Het vriendelijke personeel, de faciliteiten op de camping die perfect aansluiten bij wat wij zochten, de grootte van de camping was prettig (niet te groot, niet te klein) en de enorm fijne accommodatie maakten het voor ons een schot in de roos. Zeker voor kinderen t/m 10 jaar is dit absoluut een aanrader. Wij weten in ieder geval zeker dat we volgend jaar in juni een andere camping van Vacanze col Cuore gaan ontdekken, we hebben de smaak te pakken!

Meer informatie

Liefs,
Joyce & Debby