Hoe cool is het voor een kind om ninja te worden? Fantastisch toch? Is dat ook wat voor jouw kind, dan heb ik goed nieuws... de nieuwe avonturen van de Ninja Academie beginnen bijna, en er zijn nog wat plekken beschikbaar!

Nieuwe avonturen in Assendelft, Purmerend, Zaandam, Zwaag, Alkmaar en Heemskerk

De Ninja Academie is lekker aan het uitbreiden. Ze begonnen ooit in Assendelft, al snel volgden Zwaag, Purmerend, daarna Alkmaar en vorig jaar Amsterdam (die lessen zitten vol).

Nieuw zijn de locaties in Zaandam en Heemskerk, zo leuk dat ook de kinderen daar nu kunnen trainen om ninja te worden! De spannende verhalen die starten in mei 2022: 

 • De Ramp van Kozan (groep 1 & 2)
 • Het Drakenpantser (oudere kinderen)

Alle info over lessen en locaties!

Ninja avontuur: De Ramp van Kozan

Wat een leuk trainingsweekend had moeten worden...

Een groep dappere ninja’s vertrekt naar Kozan om daar hun ki-bal skills te trainen onder leiding van de plaatselijke Ninja Masters. Als ze daar aankomen blijkt er een vreemde ziekte te heersen, die steeds sneller om zich heen grijpt. De oorzaak van de problemen is onduidelijk, totdat ze twee ongure mannen horen praten over een nieuwe ijzermijn in de buurt van het dorp. De mijn is aangelegd door Kurotake en zijn samoerai en het ijzer wordt gebruikt om het leger te voorzien van nieuwe pantsers en zwaarden. Doordat de mijn het grondwater en het nabij gelegen meer vervuild hebben de dorpelingen geen schoon drinkwater meer en worden de problemen steeds groter. Dit moet zo snel mogelijk stoppen.

Ninja avontuur: De Ramp van Kozan

Ninja avontuur: Het Drakenpantser

De Samoerai lijken ineens onverslaanbaar...

De ninja’s zijn op trainingskamp in het oosten van Jisekai. De masters in het gebied worden geroemd om hun kennis van eeuwenoude gevechtstechnieken. De ninja’s doen flink hun best en de eerste dag vliegt voorbij. Echter wanneer de ninja’s zich de volgende dag opnieuw in het zweet werken, wordt het dorp plots aangevallen door samoerai! De ninja’s trekken dapper ten strijde, maar al snel krijgen ze in de gaten dat er iets mis is. De aanvallen waarmee zij de samoerai normaalgesproken gemakkelijk verjagen blijken ineens niet te werken. Het nieuwe pantser wat de samoerai dragen, is te sterk en de ninja’s maken geen schijn van kans. Uiteindelijk hebben ze geen andere keus dan terugtrekken, terwijl grote vlammen in het dorp de horizon verlichten.

Ninja avontuur Het Drakenpantser

Meedoen bij de Ninja Academie? Snel aanmelden!

De avonturen bij de Ninja Academie zijn razend populair - dat zal je vast niet verbazen. Wil je dus een plekje voor jouw zoon of dochter? Dan is het slim om snel in te schrijven, voordat het vol zit!

Ninja Academie

Start in Assendelft:

 • donderdag 12 mei - Parkrijklaan
 • dinsdag 24 mei - Beemdgras

Lessen in Assendelft

Start in Purmerend:

 • zaterdag 14 mei - Limbostraat
 • dinsdag 17 mei - Limbostraat

Lessen in Purmerend

Start in Zaandam:

 • zondag 15 mei - Anna de Waalstraat

Lessen in Purmerend

Start in Zwaag:

 • maandag 16 mei - Meetketting
 • vrijdag 20 mei - Meetketting

Lessen in Zwaag

Start in Alkmaar:

 • donderdag 12 mei - Parkrijklaan & Sneeuwgansstraat
 • maandag 16 mei - Beethovensingel
 • woensdag 18 mei - PC Boutensstraat
 • vrijdag 20 mei - Saturnusstraat

Lessen in Alkmaar

Start in Heemskerk:

 • woensdag 25 mei - Duitslandlaan

Lessen in Heemskerk

 

Laatste Ninja avontuur van 9 weken voor dit schooljaar

De kinderen zijn niet doorlopend lid van de Ninja Academie. Je schrijft jouw zoon of dochter steeds opnieuw in voor een nieuwe lessenserie. Zo'n serie heeft elke keer een nieuw verhaal, waardoor het steeds weer machtig blijft om mee te doen. En sla je een serie over? Geen probleem, doe je bij het volgende avontuur gewoon weer mee! In elke lessenserie beleven ze een waanzinnig leuk avontuur vol ninja skills, draken en samoerai!

Trainen en samenwerken

Eerst gaan ze trainen om goed voorbereid aan de missie te beginnen. Sluiptechnieken, behendigheid, nóg beter leren vechten en zeker ook het team versterken. De grote kracht van ninja's is immers samenwerken.

Tijdens de missie moeten de kinderen allerlei puzzels oplossen en obstakels overwinnen. En altijd alert zijn, want de vijand ligt op de loer...

Ninja avontuur met de Ninja Academie

Geweldige manier om in beweging te zijn

De kids beleven een spannend avontuur en zijn ondertussen heerlijk in beweging, op allerlei verschillende manieren. De focus ligt tijdens de lessen niet op prestatie, maar op beleving en plezier - daardoor zijn ze leuk voor elk kind.  Supertof toch, of niet dan?

Bij welk avontuur jouw kind kan aansluiten is afhankelijk van de groep op school:

 • groep 1 of 2
 • groep 3 of 4
 • groep 5 of hoger

Soms beleven de groepen 3/4 en 5/6 samen een avontuur, dat verschilt per locatie.

Meer weten & aanmelden