Filmhuis Alkmaar....persoonlijk, knus en kindvriendelijk!

Zondagochtend! Dat betekent bij ons rustig opstarten, lekker ontbijten en dan eens bedenken wat we zullen doen. Maar deze zondag hebben wij al iets op de planning staan; naar de familiefilm Ella Bella Bingo in Filmhuis Alkmaar! De familiefilms draaien daar elke zondag zo rond 11.00 uur, mooie tijd dus. Je kunt rustig de ochtend beginnen en rond half 1 sta je weer buiten en heb je de middag nog voor je. Ideaal!

Op naar Filmhuis Alkmaar!

Vanuit Langedijk zou je op de fiets naar Alkmaar kunnen gaan, maar wij hebben een lazy Sunday en pakken de auto! Ilse, Bryan en Emily zitten ongeduldig achterin en als ik zeg dat we er bijna zijn wordt er alweer luid gezongen... 'we zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal, kontje kaal!' De sfeer zit er in ieder geval goed in!

Een knusse bioscoop met een persoonlijke benadering

We parkeren de auto gemakkelijk onder het filmhuis in de parkeergarage en de kinderen vinden de echo geweldig! Ze gillen en roepen erop los.....ach het is er rustig op de zondagochtend dus dat kan best. Als we naar buiten lopen en de kinderen de hoge trap en balustrades zien zijn ze niet te houden. Even het aapje uithangen!

De vriendelijke dames van het filmhuis heten ons welkom en we mogen meteen doorlopen naar de bar waar de mama's een kopje thee en cappuccino krijgen en de kinderen limonade en een zakje chips (naturel of paprika) naar keuze. Want als je een ticket koopt bij filmhuis Alkmaar dan zit daar dus standaard koffie/thee/limonade en wat lekkers voor de kinderen bij. Ilse glundert helemaal....chips in de ochtend....dat mag anders nooit!

Lachen, gieren, brullen om familiefilm Ella Bella Bingo! 

En dan mogen we door naar de zaal! We zitten helemaal bovenaan en Emily van 2 jaar krijgt een zitverhoger mee. Reuze interessant, want haar broer en nicht 'mogen' niet zo'n rood zitje. Emily voelt zich helemaal bijzonder! En dan is het even helemaal niet erg dat ze 'klein' is.

De zaal vult zich langzaam met ouders en heel wat kinderen en al snel is het corona-limiet bereikt. Wel grappig....al die kinderen komen niet boven de stoelen uit dus vanaf de bovenste rij lijkt de zaal zowat leeg! We zien enkel de ouders zitten...

En dan is het eindelijk zover! De film gaat van start, de zakjes chips mogen open en nu lekker onderuit genieten van een Lazy Sunday in het filmhuis. 
We wisten dat de film zou gaan over Ella en haar best vriendje Henry. Dat de film leuk zou zijn hadden we ook best verwacht, maar dat deze film echt supergrappig is en we regelmatig met z'n allen in een deuk liggen (ja, ook de mama's!) dat is een verrassing! De kippen werken op onze lachspieren en ook de stier en de schapen zijn hilarisch. Wat een leuke, grappige, ontroerende film met uiteraard een morele boodschap is dit. Goede keuze van het filmhuis om deze film op het programma te zetten. Aanrader!

De film sluit af met een swingend liedje en stilzitten is er voor de kids dan ook niet meer bij! 
En dan moeten we toch echt uit deze heerlijke bubbel en zit het er alweer op. Voor deze keer dan.....we komen zeker terug!

Een topochtend met de kinderen bij Filmhuis Alkmaar!

Wij hebben onwijs genoten en raden een bezoek bij Filmhuis Alkmaar zeker aan. Het filmhuis is een stuk kleiner en knusser dan de reguliere bioscopen en het heeft daardoor een hele fijne sfeer. De dames die die ochtend aan het werk waren zorgden ervoor dat we ons welkom voelden en waren ook heel kindvriendelijk! En ze draaien hier net even andere films dan bij 'de buren'. Houd de agenda op de website van Go-Kids in de gaten voor de leukste films of kijk op de website van Filmhuis Alkmaar zelf! 

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!