De meeste kinderen zijn gek op spelletjes en wat is er nu leuker om gezellig een spelletje te spelen? Binnen als het weer minder is, of buiten op een picknick kleed. Ook op vakantiebestemmingen en als familie bij elkaar komt worden vaak spelletjes gespeeld. Wij hebben de leukste pocket- en kaartspelletjes op een rijtje gezet. Makkelijk om mee te nemen en gegarandeerd plezier!

Woezel en Pip spoorzoeken

Help jij Woezel en Pip spoorzoeken naar Buurpoes? Volg het spoor naar Buurpoes dwars door de kamer. Kruip bijvoorbeeld onder de tafel door, klauter over de bank en doe tussendoor allerlei opdrachten zoals: gooi een bal in de emmer, of zoek zingend als een vogel naar de volgende pijl. Als je bijna aan het einde van het parcours bent gekomen, weet je dat Buurpoes vlakbij is. Zoek nu goed en vind Buurpoes!

Geschikt voor 1-2 spelers, 1-5 jaar. 

Woezel en Pip spoorzoeken

Memo spel

Memo is vaak het eerste spelletje wat ouders met kinderen spelen. Het begint vaak met het bij elkaar zoeken van 2 dezelfde plaatjes en wordt daarna op z'n kop gelegd met eerst wat minder kaarten en dat steeds verder uitbreiden. Er zijn ontelbaar verschillende memory spellen te vinden, voor ieder kind wat wils. Wist je dat kinderen vaak beter in memo zijn dan volwassenen? Probeer het eens uit ;-)
Geschikt voor 2-4 spelers, vanaf 3 jaar, speelduur per potje is ongeveer 20 minuten. 

Memo spellen

Kwartet

Deze klassieker blijft leuk en is tegenwoordig in allerlei thema's te vinden. Wat dacht je van een paarden-weetjes-kwartet, een vakantielanden-weetjes-kwartet of een stoer dino-weetjes-kwartet. Voor de wat kleinere kinderen zijn er ook kwartetspellen te vinden, bijvoorbeeld het paw patrol kwartet of een unicorn kwartet

Voor peuters en kleuters die nog niet kunnen lezen is er een mooi Nijntje kwartet of een Kikker kwartet waar duidelijke verschillen in herkenbare plaatjes te zien zijn. 

Geschikt voor 2-4 spelers, vanaf 3 jaar, speelduur per potje is ongeveer 15 minuten. 

Kwartet

Squla Flitsquiz

Superleuk en leerzaam spel. Test je kennis in dit flitsende kaartspel. Geef jij als snelste het juiste antwoord? Verkrijgbaar in verschillende varianten en daarmee geschikt voor verschillende leeftijden/basisschoolgroepen. Er is o.a. een variant voor groep 1-2-3, een variant voor groep 4-5 en een variant voor groep 6-7-8. Voor ieder wat wils!

Squla flitsquiz

Beverbende

Beverbende In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar twee bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde.

Geschikt voor 2-6 spelers, vanaf 6 jaar, speelduur per potje is ongeveer 20 minuten. 

Beverbende

LAMA

Lama is een kaartspel wat in 2020 Winnaar was van Speelgoed van het Jaar. Leg Alle Minpunten Af (L.A.M.A) is de bedoeling van het spel. Als je in een beurt je kaarten af probeert te leggen, maar dat lukt niet, dan krijg je minpunten in de vorm van fiches. Als je niets kunt afleggen, dan kun je passen of een kaart trekken. Als je al je kaarten kwijt raakt, dan kun je een fiche teruggeven. Aan het einde wint de speler met de minste minpunten. 
Geschikt voor 1 tot 2 spelers, vanaf 8 jaar, speelduur per potje is ongeveer 20 minuten. 

LAMA

Regenwormen

Met dit dobbelspel is het de bedoeling om zoveel mogelijk regenwormen bij elkaar te verzamelen. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen! Je gooit met 8 dobbelstenen. Doe je het goed, dan mag je een steen bij je tegenspeler wegpakken, neem je teveel risico dan ben je af en moet je een steen inleveren. Heb je aan het einde van het spel de meeste regenwormen, dan heb je gewonnen. 
Geschikt voor 2-7 speler, vanaf 7 jaar, speelduur per potje is ongeveer 30 minuten. 

Regenwormen

Uno

Een variant op het Pesten met de gewone spelkaarten. In dit geval hebben de kaarten de cijfers van 0 t/m 9. Er zijn speciale (pest)kaarten. Weet je als eerste je kaarten weg te leggen, dan ben je de winnaar. 
Geschikt voor 2-10 spelers, vanaf 7 jaar, speelduur per potje is ongeveer 30 minuten.

Uno

Uno Junior

Er is ook een kindervariant beschikbaar, dit is hetzelfde spel maar dan vereenvoudigd. Elke cijferkaart heeft een bijbehorende afbeelding van een dier, zodat dekinderen die de cijfers nog niet beheersen ook mee kunnen doen.
Geschikt voor 2-4 spelers, vanaf 3 jaar, speelduur per potje is ongeveer 20 minuten. 

Uno junior

Saboteur Het Duel

Saboteur Het Duel kun je nu ook met 2 personene spelen! Verzamel zoveel mogelijk goudstukken en omzeil de hindernissen en de sabotagekaarten van je tegenstander.
Geschikt voor 1-2 spelers, vanaf 8 jaar, speelduur per potje is ongeveer 30 minuten.

Saboteur Het Duel

Qwixx

Dit dobbelspelletje is een grote hit op dit moment, ook onder volwassenen. Het is een spelletje waarbij iedereen elke beurt meespeelt. Een speler gooit de dobbelstenen en alle spelers benutten de worp door getallen op het scoreblad aan te kruisen. Het spel is spannend tot de laatste worp!
Geschikt voor 2-5 speler, vanaf 8 jaar, speelduur per potje is ongeveer 15 minuten. 

Qwixx

Skipbo

Van de makers van UNO is er ook Skip-Bo. Een strategisch denkspel om stapels kaarten in de juiste volgorde op tafelte leggen. Elke speler heeft een eigen stok die zo snel mogelijk leeg gespeeld moet worden. De speler die als eerste zijn kaarten kwijt is wint. 

Geschikt voor 2 tot 6 spelers, vanaf 7 jaar, speelduur per potje is ongeveer 20 minuten. 

Skipbo

Dobble kids kaartspel

Dobble Kids is de vereenvoudigde versie van het populaire spel Dobble zodat ook de allerkleinsten kunnen spelen. Elke kaart in Dobble Kids toont 6 verschillende dieren, waarvan de grootte verschilt van kaart tot kaart. Elke 2 kaarten hebben exact 1 dier gemeenschappelijk. Er wordt telkens een kaart getoond en daarna een tweede. Diegene die 2 dezelfde dieren vindt, krijgt de eerste kaart. Dan wordt er een nieuwe kaart gedraaid en moeten de spelers opnieuw de identieke eruit halen. Wie op het einde de meeste kaarten heeft wint.

Geschikt voor 2-6 speler, vanaf 4 jaar, speelduur per potje is ongeveer 15 minuten.

Dobble Kids - kaartspel

Stap op, het nostalgische fietsspel

Nostalgie voor veel (groot)ouders! Stap op en maak met dit kaartspel ieder een fietstocht van 100 km. Langs zee bos, hei, en plassen. Probeer je tegenstander te hinderen en zelf de rit te winnen. 

Geschikt voor 2 tot 6 spelers, vanaf 6 jaar, speelduur per potje is ongeveer 15 minuten.

Stap op - Kunststof - Geen batterijen - Standaard editie - Jongens en meisjes - Denkspel - Strategisch spel - Geen voedingstype - Geen personage

Stap op spel

Veel speelplezier!