Gastblog: Linda Kok is Gezins- en Kindercoach in Akersloot

Linda neemt ons mee in haar blog: 'een brief van je kind' om een kijkje te geven in de gevoelens die er bij kinderen spelen in Sinterklaastijd. Doe er als ouders je voordeel mee en praat er met je kind over. 

Lieve mama en papa,

Ik ben jullie kind en in deze tijd, wil ik vanuit mijn hart iets aan jullie kwijt.

Sinterklaas is weer in het land en dat vind ik best een beetje spannend, ook al doe ik misschien heel stoer. Vorig jaar kreeg dat ene kindje uit mijn klas veel meer cadeautjes dan mij, ik snap dat niet zo goed. En ik ben dan ook een beetje bang dat ik niet lief genoeg geweest ben. Willen jullie mij daarom de komende tijd een beetje helpen?

Maak duidelijke afspraken met me, over wanneer ik mijn schoentje zetten mag. Dat geeft mij namelijk een heleboel rust, ook al schop ik er tegenaan dat ik iedere dag mijn schoen wil zetten.

Zeg niet tegen me dat ik geen cadeautjes krijg als ik iets doe wat in jullie ogen fout is. Ik word daar heel erg onzeker van.

Houd een beetje rekening met mij als ik de komende tijd iets sneller boos, verdrietig of prikkelbaar ben. Ik vind het allemaal gewoon erg spannend.

Maak me niet nog zenuwachtiger door te roepen "oh ik hoor Sinterklaas!" 

Zorg voor zo min mogelijk prikkels en rust maar ook momenten om uit te kunnen razen als de spanning te hoog oploopt.

Op deze manier komen we er samen wel doorheen. Dank je wel papa en mama!

Liefs jullie kind

Gezins- en kindercoach Linda Kok