Coronaproof kinderfeestje met het Springkussenparadijs!

Coronaproof kinderfeestje met het Springkussenparadijs!

Hoe leuk is het als Plan B achteraf veel leuker is dan Plan A? Voor mijn zoontje Bryan die 6 jaar werd boekte ik een kinderfeestje buiten de deur. Lekker dacht ik, niet de ‘chaos en de zooi thuis‘. Toen echter bleek dat dat feestje niet door kon gaan omdat vanwege corona alle speelhallen weer tijdelijk dicht moesten zakte de moed me in de schoenen. Help!

Het feestje verplaatsen vond ik geen goede optie dus een alternatieve invulling moest bedacht worden. Iets waar ze uren mee zoet kunnen zijn én niet teveel chaos met zich meebrengt. En ohja, het moest ook geen uren voorbereidingswerk gaan kosten want die uren heb ik gewoonweg niet beschikbaar. Leuk eisenlijstje dus ;-)

Eureka... een springkussen!

Toen plopte er een idee in mijn hoofd... dat is het, een springkussen! We zetten een groot springkussen op de oprit. Perfect! Kids zijn lekker actief bezig in de gezonde buitenlucht en het is helemaal coronaproof. Ik ging googelen naar een lokale springkussenverhuurder en kwam als eerste terecht bij Het Springkussenparadijs in Alkmaar. Wauw, wat een enorm aanbod! Het ene kussen is nog leuker dan de ander. Unicorn kastelen, Dino springkussens, haaien, superhelden, Cars... je kunt het niet bedenken of ze hebben een springkussen in dat thema. En ze zijn er in verschillende formaten, zodat er altijd wel eentje bij zit die groot of klein genoeg is voor jouw tuin of oprit. Ik wilde er graag een met een glijbaan én in een thema wat populair is bij zoonlief. De perfecte match was het Dinospringkussen!

Springkussenparadijs

Even een aanvraag ingediend voor de juiste dag en tijdstip en voor ik het wist was het geregeld. Ik vroeg nog even naar de annuleringsvoorwaarden (want als het de hele middag regent moet ik naar plan C). Gelukkig mag je tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. De weergoden waren ons gelukkig goed gezind, de hele dag was het zonnig én droog!

Goede service en weinig werk

Keurig op de afgesproken tijd werd het springkussen geleverd en voor ons opgezet. Je hebt er zelf echt helemaal geen werk aan, het enige wat je moet doen is een verlengsnoer beschikbaar hebben voor de stroom. Binnen 2 minuten stond het springkussen, echt fantastisch.

Enkele minuten nadat het kussen was opgezet kwam mijn moeder aanfietsen met mijn zoontje en nichtje, net terug van school. Toen ze de hoek om kwamen wisten ze niet wat ze zagen, ze raceten de straat in, zo snel als ze konden trokken ze hun schoenen uit en huppa, het springkussen op!  En zo ging het ook met de uitgenodigde kids die een uurtje later precies hetzelfde gedrag lieten zien. Daaaag mama, ik ga springen! Het afscheid nemen was nog nooit zo makkelijk ;-) 

Springkussenparadijs

Springkussen huren = een groot succes!

Ik vond het nog even spannend hoe lang de kids zich zouden vermaken. Misschien waren ze het na een uurtje wel zat en moest ik alsnog allerlei spelletjes gaan opzetten en de ‘ongewenste chaos’ verwelkomen. Niets was minder waar. Ik had voor de zekerheid wat leuke spelletjes klaargezet binnen en af en toe kwamen er een paar naar binnen voor een momentje ontspanning. Maar dat duurde niet lang, zelfs al het lekkers kreeg relatief weinig aandacht omdat het springkussen elke keer hun aandacht won. Resultaat van de middag?

- Géén chaos en zooi, ze waren bijna de hele tijd buiten
- Géén mega drukke kids die de boel bij elkaar gillen, alle energie springen ze eruit
- Hele blije kids
- Hele blije buurtkids ;-)
- Ontspannen ouders, ik heb zelfs een kop warme thee kunnen drinken tussendoor!

Ook weer om de afgesproken tijd kwam Het Springkussenparadijs het kussen weer opruimen. Alsof het zo had moeten zijn kwam vijf minuten daarvoor de patatbezorger waardoor de afleiding mooi van het springkussen af was. Ideaal! 

Voor ons was het springkussen een groot succes! En dus echt een tip voor een kinderfeestje wat je thuis viert zonder dat je enorm veel tijd kwijt bent aan het voorbereiden ervan. 

π˜Όπ™‘π™‘π™š π™«π™€π™€π™§π™™π™šπ™‘π™šπ™£ 𝙀π™₯ π™šπ™šπ™£ π™§π™žπ™Ÿπ™©π™Ÿπ™š:
- Goed betaalbaar, gemiddeld goedkoper dan een kinderfeestje buiten de deur
- In veel verschillende formaten, ook voor de kleinere oppervlakten
- Totaalprijs is inclusief brengen, halen, opzetten én weer opruimen
- Lekker buiten = coronaproof
- Gaat het regenen? Je kunt tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren 
- Actief en gezond (urenlang springen én lekker in de buitenlucht)

Ook goed om te weten over het Springkussenparadijs:
- Je kunt er ook terecht voor stormbanen en partytenten
- Je kunt er ook terecht voor andere leuke spelletjes zoals Mega Domino, Mega Twister en bijv. ook sumoworstelpakken
- Je hebt er aantrekkelijke totaalpakketen voor grotere feesten

Nog een laatste tip: Een paar dagen van tevoren hadden we briefjes uitgeprint voor de buren om hen over de komst van het springkussen te informeren. In ons geval stond het kussen grotendeels op onze eigen oprit maar we vonden het wel zo netjes én veilig, dan zijn ze extra alert op rondspringende kids als ze de straat binnenkomen. Ook nodigden we de buurtkids uit om ook even te komen springen. Het briefje werd erg gewaardeerd én we kregen ook nog eens extra verjaardagskaartjes, hoe leuk is dat?

Huur ook een springkussen!

Volg je Go-Kids regio Alkmaar al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!

Log In