De winter zit erop en de zomer komt eraan! Dat betekent dat de zon weer lekker gaat schijnen en dat het weer lekker warm wordt buiten. Voor die hitte wil je natuurlijk wel wat verkoeling hebben. Je kan dan naar de dichtstbijzijnde supermarkt rennen en ijsjes halen, maar het is natuurlijk veel leuker om die zelf te maken! Daarom hebben wij voor jou een lijst samengesteld van 5 ijsjes die heel gemakkelijk zelf thuis kan maken.

Voor het maken van ijsjes heb je meestal een blender of staafmixer nodig, en ijsvormpjes. Heb jij de juiste spullen in huis?

Blenders vergelijken

Nieuwe staafmixer nodig?

IJslolly vormen voor in de vriezer

IJslolly vormen

Perenijsjes

Het eerste ijsje op de lijst is een favoriet van veel kinderen. Een gezond en lekker perenijsje. Wat heb je nodig en hoe maak je het?

Benodigdheden:
- 4 peren
- 2 el. honing
- 1 el. water
- Citroensap
- Blender/staafmixer
- Ijs vormpjes en stokjes

Schil de peren en snijd deze in stukjes (zorg er uiteraard voor dat het klokkenhuis verwijderd is). Stop de stukjes peer in een blender of pureer ze met een staafmixer. Voeg vervolgens de twee eetlepels honing, een eetlepel water en wat citroensap bij de peren pure. Mix dit nog even goed door elkaar. Voeg de perensap vervolgens in de ijs vormpjes en stop ze in de vriezer. Na een paar uurtjes heb je overheerlijke perenijsjes.

Danoontje ijs

Een van de makkelijkste maar zeker ook een van lekkertste ijsjes om zelf te maken is natuurlijk een
Danone ijsje. Hoe maak je deze? Heel simpel!

Benodigdheden:
- Danone Danoontje
- Houten stokjes
Steek de houten stokjes door de bovenkant van de verpakking en stop de Danoontjes in de vriezer. Even een paar uurtjes wachten tot ze bevroren zijn en ze kunnen er weer uit worden gehaald. Hou vervolgens de ijsjes heel even onder een lauwe kraan, haal de bovenkant van de verpakking eraf en voilà! Je zelf gemaakte Danone ijsje.

Aardbeien yoghurt ijs

Heeeerlijke aardbeien ijsjes!

Benodigdheden:
- 200 ml yoghurt
- 20 gr aardbeien
- 1 banaan
- Ijs vormpjes en stokjes
- Blender/staafmixer

Snijd de kroontjes van de aardbeien eraf, leg vier aardbeien apart en stop de rest in een blender. Voeg de 200 ml yoghurt ook toe in de blender. Pel de banaan, voeg die toe in de blender en begin het te mixen. Snijd vervolgens de vier overgebleven aardbeien in kleine stukjes en voeg die toe aan
de inmiddels gemixte aardbeien smoothie. Roer de stukjes aarbei nog even goed door de smoothie en giet de smoothie in de ijsvormpjes. Stop de gevulde ijsvormpjes in de vriezer en wacht een paar uurtjes totdat ze goed bevroren zijn. Eet smakelijk!

Cola/Fanta ijs

Hele simpele maar ook erg lekkere ijsjes om zelf te maken zijn cola of fanta ijsjes.

Benodigdheden:
- Cola of fanta (zero sugar)
- Ijs vormpjes

Giet de cola of fanta in de ijsvormpjes, doe de stokjes in het vormpje en wacht een paar uurtjes tot de ijsjes bevroren zijn. Klaar is kees, simpel te maken cola/fanta ijsjes!

Gezond fruit ijs

Het laatste ijsjes recept op de lijst is ook gelijk een van de gezondste ijsje. In dit recept kan je je eigen
(gezonde) creativiteit kwijt, dus maak het zo gek als je zelf wilt!

Benodigdheden:
- Fruit (dit is het creatieve gedeelte. Maak zelf een samenstelling van verschillende soorten
fruit en creëer je eigen overheerlijke combinatie. Mocht je het simpel willen houden dan kan
je altijd nog naar de supermarkt om een mix van bevroren fruiten te kopen.)
- Jus d’orange
- Ijs vormpjes en stokjes

Snijd al het gekozen fruit in kleine stukjes. Mix het een beetje door elkaar heen zodat de verschillende soorten fruit goed door elkaar zijn verdeeld. Stop het gemixte fruit in de ijs vormpjes maar niet helemaal tot de rand. Voeg vervolgens de jus d’orange toe aan de gevulde vormpjes en stop de stokjes erin. Stop de ijsjes in de vriezer en wacht een paar uur totdat de ijsjes bevroren zijn.

Geschreven door: Quincy van Veen