Hè bah! Weer zo'n druilerige dag.... Al kan dat ook best heel lekker zijn als je de boel even 'omdenkt'!
Want er zijn zat leuke én soms ook nog eens nuttige dingen die je met de kinderen kan doen als er buiten even niks aan is. 

1. Hou een pyamadag

Misschien een voor de hand liggende, maar als je er even goed over nadenkt heeft het best veel voordelen.
Je hoeft niet na te denken over wat iedereen aan moet, even geen haren gellen of invlechten, een pyama zit gewoon onwijs lekker en psychisch voelt het ook alsof je dan niet zoveel hoeft. Heerlijk toch! 

2. Doe een film-marathon

Deze past prima bij de pyamadag. Kruip lekker samen op de bank, zet Netflix of Disney aan, of misschien heb je nog wel een DVD-speler staan?! En bij een film hoort wat lekkers. Chipjes! Ja, ook al is het nog maar 10 uur s'ochtends. Vandaag mag alles! 

3. Verander je slaapkamer

Als je toch wat actiever wil zijn denk dan eens na over het veranderen van de slaapkamers. Kinderen vinden dit hélemaal geweldig! Alsof ze weer een nieuwe slaapkamer hebben. Kunnen ze ook niet wachten om 's avonds naar bed te gaan ;-)
Bijkomend voordeel is dat je misschien wel speelgoed tegenkomt wat ze vergeten waren en wat dus ineens weer interessant is om mee te spelen óf het is meteen een mooi moment om speelgoed te selecteren voor een rommelmarkt. 

4. Loop een modeshow in je eigen kleding

Haal alle kleding uit de kast, gooi het allemaal op bed of op de grond en laat de kinderen zelf de leukste of gekste combinaties kiezen! En showen maar!
Wie weet komen er outfits uit die je nog nooit zo bij elkaar had bedacht?! Of je ziet dat die broek of dat shirtje nú toch echt wel te klein is en door kan naar het jongere broertje of zusje. Of naar de kledinginzameling? Ruimt lekker op!

5. Koekjes bakken!

Want voor simpele koekjes heb je vaak de ingrediënten wel standaard in huis! Boter, eieren, bloem, suiker.....dan kom je al een heel eind.
Met leuke vormpjes steken de kinderen het deeg uit en hoppa....even later smullen ze van eigen gebakken koekjes! 

6. Bordspelletjes doen aan tafel

Ik was als kind dol op spelletjes doen en mijn kinderen op hun beurt vinden het ook heerlijk. En helemaal als papa en/of mama ook mee doen. En dat hoeven echt niet de ingewikkeldste spellen te zijn hoor. Het ouderwetse ganzenbord is hier een hit en wat dacht je van memory? Probeer maar eens te winnen van je kleuter! Dus stof die spelletjes af, nestel je allemaal rond de eettafel, fruitje erbij en de gezellige spelletjesmiddag kan beginnen. 

7. Fotoboeken, digitale foto's of homevideo's kijken

Even terug in de tijd...nostalgie. Kijk eens hoe klein je toen nog was! Fotoboeken, digitale foto's en/of video's kijken. Heerlijk om even terug te gaan in de tijd en herinneringen op te halen met elkaar. Met een smart TV kun je dit zelfs gewoon via de televisie bekijken. Iedereen relaxed op de bank onder een zacht fleecedekentje. Wie doet je nog wat!

8. Slakken zoeken

Als het regent dan komen de slakken tevoorschijn. Het blijven toch grappige beestjes, zo met hun eigen huisje op hun rug. Paraplu uitklappen, neem een emmertje mee en verzamel er een paar. Hebben ze allemaal een ander huisje? Zitten er baby slakjes bij? En wist je dat slakken met die grappige tentakels zowel zien als ruiken? Natuurlijk laten jullie de slakjes wel weer vrij uiteindelijk...

9. Stampen in die plassen!

Is het toch even droog tussen de buien door? Jas aan, kaplaarsjes aan en naar buiten! Want kinderen zijn gewoon dol op in plassen springen. Loop een rondje door de buurt en zoek met elkaar de grootste of diepste plas. 

10. Lekker in bad!

Wat is er lekkerder dan een warm bad als je de regen op de ramen hoort tikken! Kinderen vinden in bad gaan sowieso geweldig. En heb je geen bad? Ook lekker spelen onder de warme douchestraal is heerlijk. Desnoods geef je ze een teiltje of emmertje waarin ze het water kunnen opvangen. Pop, playmobiel, dino's mee.....ze vermaken zich wel! 

Hopelijk heb je wat aan deze tips en geniet je stiekem van de druilerige dagen! 

Volg je Go-Kids regio Alkmaar al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!